Unitas H2 pakt overwinning

Geplaatst op: 6 november 2008
Afgelopen woensdag traden de heren van Unitas 2 aan tegen het 4de herenteam van VCH uit Hoofddorp. Een thuisavond voor de heren uit Mijdrecht met op papier een lastige wedstrijd. Voor aanvang van de wedstrijd stonden de bezoekers op een 5de plaats, de Mijdrechtenaren waren terug te vinden op de 9de plaats (van de 12 ploegen).

De eerste punten van de wedstrijd gingen naar VCH. De Mijdrechtenaren leken erg onder de indruk van de tegenstander; van het spel niet zozeer, maar wellicht door het enorme geluid dat de ploeg er uit perste. De ploeg kwam dan ook met 1-4 achter. Aanvoerder John Pronk vond het tijd voor een time-out. Nadat de spelers weer op scherp waren gezet liep het spelletje aan Mijdrechtse zijde een stuk beter. Spelverdeler Derrick Brown bediende de middenaanvallers Ruud Stark en Hans Out goed en aangezien de Hoofddorpse heren de blokkering daar niet op orde hadden konden beide er lustig op los scoren. De eerste set werd dan ook spectaculair binnengehaald: 25-5.

In de tweede set was weinig over van het goede spel van Unitas. De tegenstander begon een ritme te vinden en waren deze set dan ook een stuk sterker. Voor Unitas was er geen kruit tegen gewassen. Aan het einde van de set werd het dan ook zaak voor te bereiden op de derde set. De pogingen om de spelverdeler uit zijn ritme te halen door hem direct aan te spelen werd goed ingevuld door diagonaalspeler Brian Cornelissen. De tweede set werd echter wel ruim verloren. Eindstand 11-25.

In de derde set kon hoofdaanvaller Maarten Meulemans VCH gek maken met krachtige aanvallen en af-en-toe een tactische bal tussendoor. Tijdens deze set werd Unitas steeds sterker en er werd dan ook overtuigend gewonnen. Stand: 25-10.

In de laatste set werd door VCH alles gedaan er nog een vijfde set uit te slepen. De Mijdrechtenaren lieten zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en controleerden de vierde set, die dus de laatste set van de wedstrijd werd. Deze set werd dan ook met 25-22 gewonnen.

Een terechte 3-1 overwinning van de Unitas-heren en dus 4 punten op het conto er bij. Na deze overwinning is het team weer 2 plaatsen gestegen in de competitie.
De volgende thuiswedstrijd is op 26 november in Sporthal De Phoenix: Van Nispen H1 uit Hillegom is dan de tegenstander. Aanvang: 21.00 uur.

Afgelopen woensdag traden de heren van Unitas 2 aan tegen het 4de herenteam van VCH uit Hoofddorp. Een thuisavond voor de heren uit Mijdrecht met op papier een lastige wedstrijd. Voor aanvang van de wedstrijd stonden de bezoekers op een 5de plaats, de Mijdrechtenaren waren terug te vinden op de … Lees meer »