Dames 1 V.V. Atalante wint latertje

Geplaatst op: 3 november 2008

De Vinkeveense equipe startte met Janine Könemann als spelverdeelster, Astrid van de Water en Carin van Tellingen op midden, Suzan Heijne op de diagonaal, Mirjam van der Strate en Nancy Schockman op buiten en libero Marlieke Smit.
Lovoc begon met serveren en de eerste servicepass werd gelijk goed verwerkt en omgezet in een punt. Dames 1 bouwde de voorsprong langzaam uit en won dankzij slimme ballen van Mirjam van der Strate de eerste set met 17-25.

De tweede set werd gestart met dezelfde formatie. Dit keer was het echter Lovoc dat het eerste punt maakte. Het Loosdrechtse team kreeg meer grip op het spel van Atalante en verdedigde bal na bal. De middenaanvalsters van de tegenstander hadden ook het gat in het centrum van Atalante ontdekt en scoorden daar veel punten. Tel daarbij de vele harde aanvallen van diezelfde middenaanvalsters en een achterstand voor Atalante was een feit. De Atalante dames kwamen ondanks de redelijk goede pass niet meer tot scoren en maakten ook iets meer fouten. Hardhitter Irma Schouten werd binnen de lijnen gebracht, maar helaas was het te laat om de stand in de set te keren. Met 25-22 ging de set geheel terecht naar de promovendus.

De derde set stond in het teken van vele wisselingen. Astrid van de Water nam de positie op buiten over van Mirjam van der Strate en Inge Tanja startte op de middenpositie. Dit waren helaas niet de enige wisselingen. Het team speelde ook compleet anders, waardoor er direct tegen een 7-1 achterstand aangekeken werd. De pass liep helemaal niet, maar gelukkig wist het team uiteindelijk de service terug te pakken. Carin van Tellingen, inmiddels befaamd om haar goede servicebeurten, kwam aan service en maakte punt na punt. De Atalante dames waren terug in de set en dankzij goed verdedigen van Nancy Schockman en libero Marlieke Smit kon er ook aan het net weer gescoord worden. Astrid van de Water drukte haar stempel op de set door de bal keihard rechtdoor te slaan en zo werd deze set gelukkig nog met winst afgesloten, 18-25.

Dit smaakte naar meer. De vierde set werd op dezelfde manier gestart als de derde, maar nu waren de dames beter bij de les. De servicepass liep als een trein, waardoor spelverdeelster Janine Könemann goed haar aanvalsters kon bedienen. Suzan Heijne liet zien zich thuis te voelen op de diagonaal en scoorde menig punt. Daarnaast stond Inge Tanja als een dijk te blokkeren en was de aanval van Lovoc makkelijker te verdedigen. Helaas verzuimde Atalante alle punten te maken, waardoor Lovoc meer punten kreeg dan noodzakelijk. Toch werd de set nog eenvoudig gewonnen met 15-25 en was de 1-3 overwinning een feit.

Door dit goede resultaat behoudt Atalante haar knappe tweede plaats. Met de rentree van Irma Schouten wordt het team alleen maar sterker en kan deze tweede plaats hopelijk zo lang mogelijk behouden blijven.
Volgende week, 7 november, speelt het team thuis tegen de nummer 11 Gemini S uit Hilversum. De wedstrijd start om 21:00 uur in de eigen Boei.

Na een vrij weekend moesten de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame afgelopen vrijdag aantreden tegen het gepromoveerde Lovoc uit Loosdrecht. Om 21:30 uur stond de wedstrijd pas op het programma. Het was al bijna zaterdag toen de laatste bal van de wedstrijd geslagen werd. De Vinkeveense equipe … Lees meer »