Unitas Heren 1 leidt nipte nederlaag in Amersfoort

Geplaatst op: 3 november 2008
Amersfoort – Na een aarzelende competitiestart met een grote 4-0 nederlaag en een tweetal nipte 3-2 nederlagen boekte de heren van Unitas vorige week zijn eerste overwinning. Helaas ook met de stand van 3-2 zodat de punten nog niet echt met grote aantallen binnenlopen. Door een blessuregolf en het inpassen van een 2-tal nieuwe spelers zijn de vaste spelpatronen van vorig jaar niet zo vast meer en is het team hard aan het werk nieuw ‘elan’ te kweken.

Afgelopen vrijdag toog Unitas voor het eerst met het complete team richting Amersfoort om daar het plaatselijke Wilhelmina te bestrijden. De Mijdrechtenaren begonnen de wedstrijd met Johan Samson, zoon Rick Samson, nieuwkomer spelverdeler Laurens de Wit, Robert van der Meer, Johan van Scheppingen en Ricardo Angulo Vélex in de basis. Deze basis kon in de eerste set langzaam een voorsprong opbouwen en kwamen zelfs tot op 1 punt van setwinst (21-24). Helaas ging de set op het laatst toch nog verloren met 26–24.

In de tweede set ging Unitas verder met de zelfde basis. Ook deze set gaf een gelijk opgaande strijd te zien. Wilhelmina had halverwege de set een goede opslagbeurt waardoor ze een ruime voorsprong namen. De Mijdrechtenaren wisselden Laurens de Wit in voor good-old spelverdeler Jeroen Kraakman waardoor er wat meer rust in het spel kwam. Het tij kon echter niet meer gekeerd worden en ook deze set ging verloren, dit keer met de cijfers 25-21.

In de derde set werd youngster Rick Samson vervangen door de lange middenaanvaller Joost Woerden, waar de Amersfoorter niet echt grip op konden krijgen. Door de wissel kwam Unitas beter in hun spel en werd er een gemakkelijke setwinst geboekt met de cijfers 15-25. Voor volleybalbegrippen een veegpartij.

De vierde set ging in het kader van ‘never change a winning team’ dezelfde basis het veld in. Ook deze set gewonnen, maar iets minder makkelijk dan de derde (22-25).

Een vijfde set moest de beslissing gaan brengen over wie de wedstrijd ging winnen. Unitas bracht buitenaanvaller Rick Samson in het veld ten koste van Robert van der Meer. Het Mijdrechtse team kon echter niet meer in hun ritme komen en zij verloren deze set dan ook met 15-7.

Al-met-al wederom een wedstrijd waarin het team weer dichter naar elkaar gegroeid is en het vertrouwen in de toekomst zeker aanwezig is. Het zal dit seizoen echter wel een ‘bouw’jaar worden waarbij de jongere spelers ingepast moeten worden en de vastigheid die het team in de afgelopen jaren kenmerkte weer opgebouwd moet worden.

Volgende wedstrijd: vrijdag 7 november 20.00 uur Oberon H2 – Unitas H1 in Sporthal Aetsveld te Weesp.

Amersfoort – Na een aarzelende competitiestart met een grote 4-0 nederlaag en een tweetal nipte 3-2 nederlagen boekte de heren van Unitas vorige week zijn eerste overwinning. Helaas ook met de stand van 3-2 zodat de punten nog niet echt met grote aantallen binnenlopen. Door een blessuregolf en het inpassen … Lees meer »