Vinken 2 wint thuis van SDO 3

Geplaatst op: 27 oktober 2008
Het door café-restaurant De Veensteker gesponsorde tweede team van K.V. De Vinken heeft afgelopen zaterdag 2 punten in Vinkeveen gehouden door te winnen van SDO 3. Vinken 2 ging met een 6-4 voorsprong de rust in, maar de Kamerikkers kwamen in de tweede helft nog erg dichtbij. Vinken 2 wist maar nipt met 10-9 te winnen.

Beter begin
Bij De Vinken begonnen Rogier Schoenmaker, Marcel StNicolaas, Joyce Kroon en Roosmarijn Mooij in de aanval. Verdedigend begonnen: Johan Kroon, Hein Aafjes, Helene Kroon en Annelies Bobeldijk. De laatste 3 wedstrijden was de veensteker-equipe telkens op een 2-0 achterstand gezet, waardoor er meteen achter de feiten aan gelopen moest worden. Ondanks het verbeterde spel was het mede daardoor toch moeilijk om de winst binnen te halen. Deze wedstrijd verliep vanaf seconde 1 anders. De Veenstekerformatie kwam via een fraaie doorloopbal van Joyce op een 1-0 voorsprong. De eerste winst was binnen. SDO kwam op gelijke hoogte, maar door afstandtreffers van Johan en Helene was het eerste gaatje geslagen door De Vinken, 3-1.

Er werd geconcentreerd verdedigd en de aanvallen waren lang, mede door de sterke rebound. De scores daarentegen verliepen nog niet helemaal naar wens. Rogier maakte nog een mooie afstandstreffer, maar via 4-2 kwam SDO terug naar 4-4. Vinken 2 liet het kopje niet hangen en bleef volharden in het goede spel. Dit zorgde ervoor dat Joyce tot 2 maal toe in stelling kon worden gebracht en de score in Vinkens voordeel, via een afstandschot en een fraaie doorloopbal, voor de rust op 6-4 kwam.

Gelijk opgaande strijd
Na de rust bleef het spel van de Veensteker-acht goed. Er werd goed gecombineerd en de spelers wisten elkaar te vinden. Maar SDO kon ook blijven mee scoren, waardoor het gat niet groter werd dan 2 punten en de Kamerikkers dus hoop bleven houden. Er werd goed verdedigd, maar uiteindelijk wist SDO toch de score te openen na de rust, 6-5. Johan Kroon moest helaas gewisseld worden in verband met een blessure, Sander Verlaan kwam op zijn plaats te spelen. Na de wissel was het Helene die van afstand raak schoot, 7-5. SDO kwam door middel van een strafworp weer iets dichterbij, maar Roosmarijn zorgde weer voor het kleine gaatje door van afstand raak te schieten. SDO bleef knokken en maakte het gaatje weer wat kleiner, maar daarna was De Vinken 2 maal trefzeker. Hein en Joyce zorgden ervoor dat de tussenstand op 10-7 kwam.

Hierna werd het een strijd tegen de klok. Met nog zo’n 10 minuten te gaan moest deze voorsprong uitgebouwd worden om de overwinning veilig te stellen. Maar het uitbouwen van de voorsprong lukte niet. Er werd nogmaals gewisseld aan Vinkens kant, Lisette Pauw kwam er in voor Annelies. SDO bleef vechten en kwam door middel van een vrije bal en een kansje nog op 10-9. Nog een laatste vrije bal van SDO in de laatste minuut zorgde voor flink wat spanning. Deze werd gelukkig gemist en de rebound was voor het Veenstekerteam. De bal werd naar de aanval gebracht en het verlossende eindsignaal was daar. Een 10-9 overwinning door goed korfbal en hard werken. De aansluiting met de middenmoot is hierdoor gemaakt en kan Vinken 2 met een goed gevoel de zaalperiode in.

Het door café-restaurant De Veensteker gesponsorde tweede team van K.V. De Vinken heeft afgelopen zaterdag 2 punten in Vinkeveen gehouden door te winnen van SDO 3. Vinken 2 ging met een 6-4 voorsprong de rust in, maar de Kamerikkers kwamen in de tweede helft nog erg dichtbij. Vinken 2 wist … Lees meer »