Atlantis 1 sluit seizoen af met winst

Geplaatst op: 27 oktober 2008
Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van de veldcompetitie dit jaar op het programma voor het door Pimentel Fasteners bv gesponsorde Atlantis 1. De uitwedstrijd tegen tegenstander Midlandia werd maar net verloren met 8-7. Atlantis was er dan ook op gebrand dit seizoen met winst af te sluiten en te laten zien dat ze meer in huis heeft. Het is lange tijd gelijk op gegaan, maar het laatste gedeelte van de wedstrijd kon de ploeg eindelijk loskomen wat resulteerde in de beoogde uitkomst. Met de 12-8 winst bleven de punten terecht in Mijdrecht.

Atlantis startte in de gebruikelijke opstelling. Ook Masha Hoogeboom, die de vorige wedstrijd gemist had wegens een knieblessure was teruggekeerd in de basis. De ploeg stond dan wel in de gangbare opstelling, de functies van de spelers waren deze keer omgedraaid om de tegenstander in verwarring te brengen, zo had coach Paul Plaatsman bedacht. Er werd goed begonnen, maar het was toch Midlandia dat het eerste punt op het scorebord bracht. De Mijdrechtenaren kwamen al snel met een antwoord in de vorm van een schot van Mark Goverse. Verdedigend zat het spel weer aardig in elkaar hoewel er toch hier en daar een foutje werd gemaakt. De aanvallen liepen af en toe wat moeizaam door de gewijzigde functies, maar er werd goed door gekorfbald waadoor de eerste helft gelijk opging. Door een mooi afstandschot van Jacco van Koeverden Brouwer in de laatste minuut, ging Atlantis met een 5-4 voorsprong de rust in.

Er moest nog dichter op verdedigd worden en er moest wat meer teruggevallen worden op de gebruikelijke functies, zo luidde de opdracht voor de tweede helft. Zoals wel vaker dit seizoen, kwam het vlaggenschip van Atlantis direct na de rust toch weer moeilijk tot scoren, waardoor Midlandia de voorsprong weer over kon nemen. Maar de Mijdrechtenaren bleven doorknokken en na een goed afgemaakte doorloopbal van Masha Hoogeboom werd de korf weer wat makkelijker gevonden. Nog even ging het gelijk op tot en met 8-8, maar toen de bankbezetting na een uur gespeeld te hebben als één man achter de Pimentel Fasteners ploeg ging staan, was het Atlantis 1 dat de leiding nam en overtuigend haar voorsprong uitbreidde. In 10 minuten tijd werden 4 doelpunten gescoord. Zo was het uiteindelijk toch een mooie 12-8 overwinning en kan Atlantis met opgeheven hoofd het zaalseizoen tegemoet gaan.

Deze week werden de doelpunten gemaakt door: Jelmer Steen (3) Jacco van Koeverden Brouwer, Mark Goverse, Masha Hoogeboom (2), Pim de Munter, Chantal Poolman en Lisanne van Doornik (1). Volgende week is er geen competitiewedstrijd voor het door Pimentel Fasteners bv gesponsorde team. De ploeg zal zich gaan voorbereiden op het zaalseizoen dat voor de deur staat. Iedereen wordt bedankt voor de steun dit seizoen en u bent uiteraard weer van harte welkom om te komen kijken en aanmoedigen in de Phoenix hal in Mijdrecht.

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van de veldcompetitie dit jaar op het programma voor het door Pimentel Fasteners bv gesponsorde Atlantis 1. De uitwedstrijd tegen tegenstander Midlandia werd maar net verloren met 8-7. Atlantis was er dan ook op gebrand dit seizoen met winst af te sluiten en … Lees meer »