Dames 1 V.V. Atalante pakt de volle vijf punten

Geplaatst op: 20 oktober 2008
Vinkeveen - Vrijdagavond 17 oktober speelden de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame in de Boei tegen Spaarnestad dames 1.

De dames uit Haarlem staan op de vijfde plaats in de competitie, Atalante daarin tegen staat op de zesde plaats. De Atalante dames hebben voor dit seizoen de doelstelling om zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie dus een overwinning tegen Spaarnestad zou betekenen dat ze stijgen in de lijst.

De wedstrijd werd begonnen met de volgende dames in de opstelling: Nancy Schockman, Suzan Heijne, Astrid van de Water, Mirjam van der Strate, Marlieke Smit, Janine Könemann en Carin van Tellingen. Inge Tanja was verhinderd, Irma Schouten was na een tijdje ziek te zijn geweest weer aanwezig, maar nog niet topfit en Loes Kuijper is helaas nog steeds geblesseerd, maar stond wel langs de kant om de meiden aan te moedigen. Meteen vanaf het begin zat Atalante lekker in de wedstrijd. Er werd goed geserveerd waardoor de dames meteen op een mooie voorsprong kwamen. De aanvalsters werden goed gevarieerd aangespeeld door Janine Könemann, waardoor veel direct werd gescoord en steeds een voorsprong van een aantal punten werd behouden. Spaarnestad kwam nog wel iets terug, maar dat was niet genoeg om Atalante van haar stuk te brengen. Bij een stand van 22-17 werd Irma Schouten in het veld gebracht voor Nancy Schockman. De eerste set werd door Atalante gewonnen met 25-19.

De tweede set begon Atalante met serveren en wist meteen weer een aantal punten te pakken. De lange middenaanvalsters van Spaarnestad wisten door een paar lastige aanvallen en prikballen de aansluiting te houden. Maar de Atalante dames zaten lekker in hun spel en lieten niet over zich heen lopen. Goed verdedigend werk van Marlieke Smit en Nancy Schockman zorgde ervoor dat Spaarnestad geen bal aan de grond kreeg. De tweede set werd ook gewonnen met 25-17.

De derde set is altijd cruciaal. Het is lastig om de concentratie en de winning mood vast te houden. Dat was in het begin van de derde set ook te merken aan de kant van Atalante. Even sloop er een dipje in het spel waardoor Spaarnestad op een voorsprong kwam. Gelukkig wisten de dames van Atalante zich weer op te peppen en konden het spel weer goed oppakken. Suzan Heijne sloeg een paar mooie 3-meter ballen waar de Haarlemse dames geen antwoord op hadden. De middenaanvalsters van Atalante, Astrid van de Water en Carin van Tellingen, konden ook de lange middenaanvalsters van Spaarnestad steeds beter aanpakken. Met goed gezette bloks en tactische ballen werden meerdere punten gescoord.

Na hard werken werd ook deze set gewonnen door Atalante met 25-17.
Atalante wilde de wedstrijd nu niet meer weggeven natuurlijk en ging voor de volle 4-0 overwinning.

Vol goede moed werd dan ook aan de laatste set begonnen.
Spaarnestad gaf zich echter niet zomaar gewonnen en ging ook volle bak van start.
Atalante kon hier vanaf het begin van de set niet in meegaan en keek snel tegen een behoorlijke achterstand aan. Na wat tactische time-outs kwam Atalante iets terug, maar was zeker nog niet aan de winnende hand. Spaarnestad scoorde punt na punt en kwam op een 24-17 voorsprong.

Toen ging er een knop om bij de dames van Atalante. Mirjam van der Strate kwam aan de service en was niet van plan ook nog maar 1 punt te laten lopen. Irma Schouten werd wederom aan het net ingewisseld voor Nancy Schockman om met haar lengte en slagkracht de dames af te troeven. De aanwezige supporters op de tribune zaten ook in spanning en maakten steeds meer herrie om de dames aan te moedigen.

Het hele team vocht voor elke punt en door de goede servicebeurt van Mirjam kropen ze punt voor punt dichterbij. Spaarnestad was overdonderd en niet in staat ook nog maar 1 bal op de grond te krijgen aan de kant van Atalante. De grandioze overwinning was dan uiteindelijk ook voor Atalante met een stand van 26-24.
Door deze 4-0 overwinning staat Atalante nu op de tweede plaats in de competitie.

Deze week zijn de dames een weekje vrij, maar 31 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma die in Loosdrecht gespeeld zal worden tegen Lovoc Dames 1.
Vrijdag 7 november zijn de dames weer in de Boei te bewonderen om 21:00 uur.

Vinkeveen - Vrijdagavond 17 oktober speelden de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame in de Boei tegen Spaarnestad dames 1. De dames uit Haarlem staan op de vijfde plaats in de competitie, Atalante daarin tegen staat op de zesde plaats. De Atalante dames hebben voor dit seizoen de … Lees meer »