Atlantis 1 redt het net niet tegen koploper

Geplaatst op: 20 oktober 2008
Op zaterdag 18 oktober is het door Pimentel Fasteners gesponsorde eerste team van Atlantis vertrokken naar Bodegraven om de wedstrijd te spelen tegen de koploper uit de poule: Vriendenschaar 1. Van te voren waren de verwachtingen hoog gespannen over de tegenstander, want ze stonden niet voor niets bovenaan. Door de dik gewonnen wedstrijd van vorige week stapte Atlantis toch vol goede moed het veld op. In de basis had een wisseling plaats gevonden wat resulteerde in de volgende opstelling. In de aanval werd begonnen met Jacco van Koeverden Brouwer, Mark Goverse, Chantal Poolman en Lisanne van Doornik. Aan de andere kant van het veld begonnen Jelmer Steen, Pim de Munter, Kim Stolk en Sandra Pronk in de verdediging.

De ploeg van Vriendenschaar ging goed uit de startblokken en maakte in de eerste minuut al een doelpunt. Hiermee was het eerste signaal al afgegeven, Atlantis moest sterker en scherper zijn in de verdediging anders kon deze wedstrijd nog wel eens in de grote cijfers lopen. Toch werd al snel de 2-0 gemaakt en was het wachten op het antwoord van Atlantis. Dit gebeurde gelukkig ook, want het eerste doelpunt kwam uit handen van Jelmer Steen. Toch bleef het een moeilijke wedstrijd voor beide kanten, het was koud op het veld doordat de zon weg was en er een koude harde wind over het veld blies. Er zijn dan ook niet veel doelpunten gevallen in de eerste helft, want de teams gingen de rust in met de stand 4-2. Er was dus nog van alles mogelijk omdat Atlantis al wel eerder had laten zien een gat van 2 punten te kunnen dichten.

In de rust werden de aanwijzingen gegeven door trainer en coach Paul Plaatsman. In de eerste helft had Atlantis veel moeite met de snelle dames van de tegenstander. Onder de paal kon er elke keer uitgestapt worden voor een aangeef wat resulteerde in een sprint van één van de dames van Vriendenschaar. Om de wedstrijd te kunnen winnen moesten deze schoonheidsfoutjes eruit. Ook aanvallend liep het niet helemaal lekker en ook daar moest iets veranderen anders zou het gat met Vriendenschaar alleen nog maar groter worden. In de rust werd er niet alleen gewisseld van vak, maar ook van veld. Dit zorgde ervoor dat er wat meer uit de wind werd gespeeld en dat er wat minder blaadjes op het veld lagen.

Al snel in de tweede helft kreeg Atlantis een strafworp mee, deze werd netjes afgemaakt door Pim de Munter. Dit was een belangrijk doelpunt, want het zorgde ervoor dat de tegenstander nog maar één punt van ons verwijderd was. Jammer genoeg was de tegenstander ook scherp en reageerde snel met twee doelpunten. In de tweede helft vielen er veel meer doelpunten dan in de eerste helft. Vriendenschaar zette de aanvallen rustig op en kon daardoor lang aanvallen en de goede kansen benutten. In de aanval van Atlantis ging nog niet alles gesmeerd. Er werden veel plaatsfouten gemaakt en soms kon de goede opzet niet helemaal gevonden worden. De wedstrijd ging een lange tijd gelijk op, maar Atlantis is niet meer dicht bij een overwinning geweest. De punten bleven in Bodegraven, want de wedstrijd werd verloren met 11-7.

Deze week werden de doelpunten gemaakt door: Jacco van Koeverden Brouwer (2), Pim de Munter (2), Mark Goverse (1), Chantal Poolman (1) en Jelmer Steen (1). Volgende week speelt het team van Atlantis de returnwedstrijd tegen Midlandia 1. Van deze tegenstander werd de vorige keer verloren met één punt verschil, dus er liggen zeker kansen voor Atlantis. De wedstrijd begin om 15:00 en wordt gespeeld bij Atlantis aan de Hoofdweg.

Op zaterdag 18 oktober is het door Pimentel Fasteners gesponsorde eerste team van Atlantis vertrokken naar Bodegraven om de wedstrijd te spelen tegen de koploper uit de poule: Vriendenschaar 1. Van te voren waren de verwachtingen hoog gespannen over de tegenstander, want ze stonden niet voor niets bovenaan. Door de … Lees meer »