Laatste loodjes wegen te zwaar voor de Vinken 1

Geplaatst op: 13 oktober 2008
Afgelopen zaterdag 11 oktober was het de zesde competitiewedstrijd voor het vlaggenschip van korfbalvereniging De Vinken in klasse 1D. Vandaag werd er gespeeld tegen Telstar 1 in Hoevelaken. Telstar had de laatste drie wedstrijden op rij gewonnen en staat gedeeld tweede, terwijl de Vinken nog steeds hekkensluiter is zonder punten. In de eerste helft wisten de teams dicht bij elkaar te blijven en was de ruststand 9-10. Na de rust kwam de Fortisformatie knap op een voorsprong van 4 doelpunten, maar Telstar had de langste adem en won met 15-16.

Veel doelpunten
Het was een van de weinige wedstrijden voor De Vinken op het gras. Hiervoor was ook op het gras afgelopen week getraind. De Vinken begon in haar vertrouwde opstelling met in de aanval Mariska Meulstee, Angela Sloesarwij, Kelvin Hoogenboom en Peter Koeleman. Verdedigend begonnen aanvoerster Charita Hazeleger, Melanie Kroon, Peter Kooyman en Rudy Oussoren. Telstar kwam sterk uit de startblokken en stond na twee aanvallen op een 2-0 voorsprong. Het eerste doelpunt van de Vinkeveners was een afstandschot van Rudy Oussoren. Na een benutte stip van Telstar kwam de Vinken op gelijke hoogte door twee afstandschoten van Mariska Meulstee. Nadat een strafworp door Charita Hazeleger was benut kroop de score langzaam aan weerszijde omhoog. Beide ploegen speelde een leuk aanvallend spelletje wat vaak bekroond werd met een doelpunt. Zo werd een dieptebal op Peter Koeleman knap afgemaakt. De Vinken speelde in een hoog tempo. Verdedigend liet de Vinken zich geregeld verrassen door wegtrekballen, doorloopballen en niet de juiste positie in de paalzone te nemen. Andersom kon de Vinken aanvallend ook gebruik maken van deze onoplettendheid van de Hoevelaakse formatie. Voorbeelden hiervan was een mooie omdraaibal aangeven door Melanie Kroon aan Peter Kooyman en een wegtrekbal benut door Rudy Oussoren. De overige scores tot aan de rust waren strafworpen door Mariska Meulstee & Charita Hazeleger en een afstandschot van Kelvin Hoogenboom.
In de rust gaf coach Siemko Sok aan dat De Vinken het tempo aanvallend hoog moesten houden en dat verdedigend meer overzicht in de paalzone moest komen.

Bittere pil
Na de rust wist De Vinken de scorende lijn uit de eerste helft snel terug te laten zien. Rudy Oussoren scoorde een afstandschot en Mariska score haar 4e doelpunt door middel van een doorloopbal. Telstar bleef niet lang achter scoorde ook een doelpunt. De Vinkendames konden geregeld de dames van Telstar met een doorloopbal verrassen. Ook Charita wist zo een doorloopbal te verzilveren. Na een afstandschot van Telstar schoot Koeleman snel na de vakwissel koelbloedig zonder afvang door de gele mand. In de hele wedstrijd was strijdlust aanwezig, dit maakte het tot een fanatieke wedstrijd. Angela kon met een klein kansje de voorsprong van De Vinken vergroten tot 11-15. Maar Telstar liet zich nog lang niet gewonnen geven en liet zien dat de schotkracht met doelpunten beloond werden. Telstar verdedigde in deze fase sterk en onderschepte veel ballen. Waar de Fortisformatie rommelig was en niet meer tot score kwam, was Telstar die in de laatste minuten de volle winst pakte. De Vinken droop teleurgesteld het veld af, terwijl Telstar de handen omhoog kon steken van opluchting. Zaterdag 18 oktober speelt De Vinken 1 uit tegen Sparta in Nijkerk. Alle reserves bedankt en ook mr. Zaal bedankt voor de trouwe supporting!

Afgelopen zaterdag 11 oktober was het de zesde competitiewedstrijd voor het vlaggenschip van korfbalvereniging De Vinken in klasse 1D. Vandaag werd er gespeeld tegen Telstar 1 in Hoevelaken. Telstar had de laatste drie wedstrijden op rij gewonnen en staat gedeeld tweede, terwijl de Vinken nog steeds hekkensluiter is zonder punten. … Lees meer »