Jeugdig De Vinken B1 redt het niet

Geplaatst op: 13 oktober 2008
Na de mooie overwinning van De Vinken B1 op het sterke Amsterdamse Blauw-Wit B1 (5-3) wachtte afgelopen zaterdag de strijd tegen buur Atlantis B1. In de heenwedstrijd waren de korfballers uit Mijdrecht nipt de sterkste (5-4) geweest. De verwachting was dat ook deze keer de strijd gelijk op zou gaan. Dit ondanks het feit dat de Vinkeveners de afgelopen weken geplaagd werden door tal van blessures.

Zo waren Nicky Kroon, Nelly Huizinga en Johan Huizinga deze keer niet van de partij. Zij werden vervangen door Emese Kroon, Eva Hemelaar en Jelle Mul. Alledrie spelers uit de C1 die net hun wedstrijd met maar liefst 14-0 hadden gewonnen. De Vinken trad aan in de nieuwe shirts van de nieuwe sponsor Sport Medisch Centrum De Bron uit Vinkeveen. In de eerste helft ging de strijd gelijk op. Annick Stokhof bracht De Vinken B1 via een strafworp op voorsprong. Maar al snel bracht Atlantis de stand op gelijke hoogte. Voor rust bleef het stuivertje wisselen. Eerst was het Atlantis dat op 1-2 kwam, vervolgens waren het Mark de Haan en Thijmen van Veen die De Vinken B1 via een doorloopbal en een afstandschot op een 3-2 voorsprong brachten.

Voor rust echter bracht Atlantis de score weer in evenwicht: 3-3. Na de rust was de koek op voor de kleinere en fysiek minder sterke Vinkeveners. Er werd te gehaast gespeeld en geschoten.Atlantis daarentegen buitte haar lengtevoordeel goed uit en bleef de ploeg uit Vinkeveen onder druk zetten. De Vinken B1 kreeg het moeilijker en moeilijker. Sterker nog, in het laatste half uur werd er niet meer gescoord. De tegenstanders daarentegen scoorden nog vijfmaal. Na 3-8 klonk het eindsignaal. Al met al een nederlaag waar niet veel op af te dingen viel.

De komende weken is De Vinken B1 vrij en kan zich dan gaan voorbereiden op de zaalcompetitie. Met dan hopelijk weer een compleet team.

Na de mooie overwinning van De Vinken B1 op het sterke Amsterdamse Blauw-Wit B1 (5-3) wachtte afgelopen zaterdag de strijd tegen buur Atlantis B1. In de heenwedstrijd waren de korfballers uit Mijdrecht nipt de sterkste (5-4) geweest. De verwachting was dat ook deze keer de strijd gelijk op zou gaan. … Lees meer »