Atlantis 1 wint met grote cijfers

Geplaatst op: 13 oktober 2008
Afgelopen zaterdag trad het eerste van Atlantis in een thuiswedstrijd aan tegen de onderste uit de poule, Reflex 1 uit Woerden. Na de wedstrijd vond ook de door de selectie van Atlantis georganiseerde KiKa Doelpunten Sponsor Actie plaats. Veel publiek en een lekker weertje zorgden bij voorbaat al voor een goede sfeer en het door Pimentel Fasteners bv gesponsorde team deed daar nog een schepje bovenop. Een goede eerste helft met veel doelpunten aan de kant van Atlantis, maakte dat uiteindelijk de twee punten terecht in Mijdrecht bleven.

Atlantis startte in de gebruikelijke opstelling met in de eerste aanval Jacco van Koeverden Brouwer, Mark Goverse, Lisanne van Doornik en Chantal Poolman en in de eerste verdediging Jelmer Steen, Pim de Munter, Masha Hoogeboom en Sandra Pronk. De wedstrijd werd goed begonnen. Goed uitgespeelde kansen van het eerste aanvalsvak leidde direct tot een 2-0 voorsprong. Reflex had moeite met de manier van verdedigen van Atlantis en kwam moeilijk tot echt uitgespeelde kansen. Atlantis daarentegen zette zijn aanvallen verzorgd neer en wist vervolgens ook de korf goed te vinden. Het vertrouwen groeide en dit was terug te zien in de wedstrijd en de soorten doelpunten. Zo wist het eerste verdedigingsvak van het vlaggenschip van Atlantis een eerder deze week getrainde openingsbal uitstekend uit te voeren, met een mooi doelpunt tot gevolg. Kortom, het publiek kon genieten van een leuke eerste helft en met een stand van 12-2 op het scorebord werd de rust in gegaan.

Trainer/coach Paul Plaatsman hoefde in de rust weinig kritische woorden te spreken. Datgene waar op getraind is, was goed terug te zien in de wedstrijd en de lijn die tijdens de eerste helft ingezet was, moest dan ook vooral doorgezet worden. Wel werd nog meegegeven dat de doelpunten in de tweede helft ook minder makkelijk zouden kunnen gaan vallen, maar dit mocht dan vooral niet leiden tot verslapping binnen het team. Verdedigend kon het nog wat scherper. De tweede helft begon inderdaad een stuk stroever dan gewenst. Pas na twintig minuten speeltijd wist Atlantis weer tot scoren te komen. Aan de kant van Reflex werd nog een wissel toegepast, maar dat mocht niet meer baten. Ook al was het spel van Atlantis niet meer zo effectief als tijdens de eerste helft, het geslagen gat was groot genoeg voor de overwinning. De tweede helft werd uiteindelijk met 5-2 gewonnen, wat resulteerde in een 17-4 eindstand voor Atlantis 1. Al met al een goede wedstrijd waarin bovendien iedereen minstens een doelpunt meepikte.

Volgende week speelt het door Pimentel Fasteners bv gesponsorde eerste team van Atlantis een uitwedstrijd tegen Vriendenschaar in Bodegraven. Deze ploeg heeft tot op heden nog alle wedstrijden gewonnen, dus dat gaat een serieuze krachtmeting worden. Mocht u zin hebben, dan bent u van harte welkom om het eerste van Atlantis te komen aanmoedigen in Bodegraven!

Afgelopen zaterdag trad het eerste van Atlantis in een thuiswedstrijd aan tegen de onderste uit de poule, Reflex 1 uit Woerden. Na de wedstrijd vond ook de door de selectie van Atlantis georganiseerde KiKa Doelpunten Sponsor Actie plaats. Veel publiek en een lekker weertje zorgden bij voorbaat al voor een … Lees meer »