Vinken 2 speelt gelijk in derby

Geplaatst op: 13 oktober 2008
Het door cafe restaurant De Veensteker gesponsorde 2e team van De Vinken pakt in een spannende wedstrijd in Mijdrecht tegen Atlantis 2 een punt en houdt de stijgende lijn vast. Na een 6-7 voorsprong in de rust vergat Vinken 2 de tweede helft door te blijven scoren, maar kon wel een gelijkspel en dus 1 punt mee naar Vinkeveen nemen.

Zwak begin
De volledige Veensteker-equipe was deze zonnige dag aanwezig om de wedstrijd aan te gaan in Mijdrecht. In de aanval begonnen: Johan Kroon, Hein Aafjes, Helene Kroon en Lisette Pauw. Helaas kon de eerste aanval niet snel tot score komen en wist Atlantis wel redelijk snel 2x te scoren tegen onze eerste verdediging met: Rogier Schoenmaker, Marcel StNicolaas, Joyce Kroon en Roosmarijn Mooij. Een 2-0 achterstand was ook de week ervoor het geval en De Vinken moest dus meteen achter de feiten aanlopen. Het eerste doelpunt kwam op naam van Rogier Schoenmaker na het veroorzaken van een strafworp door Marcel StNicolaas, 2-1. Helaas was het daarna Atlantis die de broek aan had. Ze wisten uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Maar het Veensteker-achttal kwam beter in het spel te zitten. Kreeg meer vat op de aanvallen van de tegenstander en begon zelf ook beter te draaien in de aanval. De 4-1 achterstand werd omgebogen naar een 4-6 voorsprong door scores van Helene Kroon, Roosmarijn Mooij, Hein Aafjes en Lisette Pauw. Er werd scherper en meer geconcentreerd gespeeld. Atlantis wist daarna nog wel wat terug te komen en zo was het vlak voor tijd 6-6. Johan Kroon zorgde er nog voor dat De Vinken wel met een kleine voorsprong de rust in kon gaan, 6-7.

Goed spel blijft, maar score blijft uit
Na de rust bleef het spelbeeld redelijk gelijk. Atlantis wist niet makkelijk te scoren en Vinken 2 bleef geconcentreerd spelen. Dit zorgde er ook voor dat het Veensteker-team halverwege de tweede helft een voorsprong had van 3 punten (7-10) door scores van Joyce Kroon, Rogier Schoenmaker en Helene Kroon. Echter daarna bleven de doelpunten uit. Atlantis begon kansen te ruiken en begonnen aan een slotoffensief en kwamen dichterbij naarmate de wedstrijd vorderde. De Vinkeveners bleven goed geduldig spelen en wachtte goed op de juiste kansen, maar de bal wou niet meer door de korf. Atlantis kwam terug en een paar minuten voor tijd was het dan ook 10-10. De week ervoor had De Vinken in de laatste minuten net aan verloren (12-13) en ze deden er alles aan om dit nu te voorkomen. Na nog een laatste aanval van Atlantis floot de scheidsrechter af en was de eindstand 10-10 gebleven.

De Veensteker-equipe staat nu met nog 2 ploegen op 4 punten. Volgende week volgt de lastige opgave tegen de koploper Tempo. Hopelijk kan Vinken de goede lijn van de laatste 2 wedstrijden doorzetten en tegen Tempo verassen.

Het door cafe restaurant De Veensteker gesponsorde 2e team van De Vinken pakt in een spannende wedstrijd in Mijdrecht tegen Atlantis 2 een punt en houdt de stijgende lijn vast. Na een 6-7 voorsprong in de rust vergat Vinken 2 de tweede helft door te blijven scoren, maar kon wel … Lees meer »