Onwennig Unitas Heren 2 verliest eerste wedstrijd

Geplaatst op: 6 oktober 2008
Het tweede team van Unitas opende afgelopen woensdag haar seizoen in Hoofddorp tegen het team van VCH 5. Het vernieuwde team van Unitas bestaat uit de allrounders Maarten Meulemans, Ruud Stark en Bert Polman. Deze 3 spelers zijn afkomstig uit het eerste team van Unitas van vorige jaar. Verder is het team aangevuld met de nestor John Pronk en verder Derrick Brown, Derk Groen, Brian Cornelissen en Hans Out. Helaas is Bert Polman voorlopig nog herstellende van een zware knieblessure.

De eerste set begon het vernieuwde team voortvarend aan de wedstrijd. Na enkele minuten stonden de heren van Unitas dan ook op een verrassende voorsprong van 8-3. De tegenstander wist na twee time-outs het tij te keren en nam daarna de voorsprong over de Mijdrechtenaren. Verrassende prikballen van set-upper Derrick Brown en snel aanvallende spel van de buitenaanvallers Maarten Meulemans en John Pronk konden niet verhinderen dat VCH de eerste set naar zich toe trok. Uitslag: 25-16.

De tweede set begonnen de Mijdrechtenaren gelijk al met een fikse achterstand. Door een harde service van het jonge team uit Hoofddorp liepen ze gelijk al uit met 7 punten. Door een tactische time-out aan de Mijdrechtse kant werden de rollen omgedraaid. Brian Cornelissen verraste daarna de tegenstander met enkele geplaatste aanvallen en zuivere prikballen. Gecombineerd met de snoeiharde aanvallen op het midden van Hans Out liep Unitas weer enkele punten uit op VCH. Door verwarring aan de zijde van Unitas nam het snelspelende VCH weer de voorsprong over van Unitas. Een wissel aan de kant van Unitas mocht dan ook niet meer baten. Eindstand in de tweede set: 25-20.

De derde set werd er gestart met dezelfde opstelling als in de eerste set. Dit had gelijk goede resultaten. Door een goede service van basisspeler Ruud Stark hadden de heren uit Mijdrecht gelijk een lekkere voorsprong van 6 punten. Een wissel bij VCH had echter ook een positief resultaat aan de zijde van Hoofddorp. Er werd dermate moeilijk geserveerd en deze waren praktisch niet te stoppen door de Mijdrechtenaren. Twee time-outs en een wissel aan de Mijdrechtse zijde konden ook nu het tij niet meer keren. Een onenigheidje met de scheidsrechter uit Hoofddorp was dan ook niet bevorderlijk voor het spel aan het einde van deze set. Eindstand derde set: 25-19.

De vierde set werd er gestart met wederom de zelfde opstelling als in de eerste set. Unitas nam gelijk weer de voorsprong. De set-ups van Derrick Brown kwamen werkelijk subliem op de juiste plaats aan en er werd volop gescoord door Maarten Meulemans en Derk Groen aan de linker- en de rechterkant van het net. De tegenstanders hadden het op dit moment erg lastig. Helemaal nadat de middenaanvallers Ruud Stark en Hans Out werden “gelanceerd”. Soms wist de thuisspelende ploeg enkele ballen te verdedigen maar aanvallend werden deze maar matig verwerkt. Dit resulteerde in “prikballen langs het plafond” door de thuisspelende ploeg. Deze ballen werden gemakkelijk opgepakt in het achterveld door John Pronk en Brian Cornelissen. Op dit moment was de stand 12-16 in het voordeel voor het team uit Mijdrecht. Een dubbele wissel aan de zijde van Hoofddorp veroorzaakte een kentering in de wedstijd. De Hoofddorpers gingen volop in de aanval en Unitas had hierop geen passend antwoord. Ook een wissel bij Unitas had ook eigenlijk geen resultaat meer. VCH nam de voorsprong over en maakte een definitief einde aan de set.

Eindstand 4e set: 25-19 Eindstand wedstrijd: 4-0

Al met al werd er door de Mijdrechtenaren bij vlagen goed gespeeld maar door onwennigheid, conditiegebrek en te weinig training wist de tegenstander er met de punten vandoor te gaan. Gezien de inzet van dit nieuwe team met jonge en iets oudere spelers zit er wel een goede eindplaats in dit seizoen. Op vrijdag 3 oktober speelt het 2e team van Unitas zijn 2e wedstrijd in de Sporthal Zeewijk in IJmuiden.

Het tweede team van Unitas opende afgelopen woensdag haar seizoen in Hoofddorp tegen het team van VCH 5. Het vernieuwde team van Unitas bestaat uit de allrounders Maarten Meulemans, Ruud Stark en Bert Polman. Deze 3 spelers zijn afkomstig uit het eerste team van Unitas van vorige jaar. Verder is … Lees meer »