Atalante dames 1 komt net te kort in eerste thuiswedstrijd

Geplaatst op: 6 oktober 2008
Afgelopen vrijdag trad het eerste damesteam van V.V. Atalante, voor de eerste maal dit seizoen, aan in de eigen Boei. De dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame wisten vorige week een gelijk opgaande strijd nog in een benauwde 3-2 winst om te zetten tegen promovendus SVU. Deze week was de tegenstander Abcoude dames 3, een oude bekende van de dames: vorig jaar werden beide wedstrijden spannende vijf setters…

De Vinkeveense dames begonnen iets verlaat maar gefocust aan de wedstrijd. De eerste set liet gelijk een spannende gelijk opgaande strijd zien waarbij vrijuit aangevallen werd door beide teams. De spelverdeling was goed verzorgd door de omgeschoolde Irma Schouten die al haar aanvalsters van mooie ballen voorzag. Halverwege de set sloeg Atalante een gat door een goede serviceserie. Dit werd niet meer uit handen gegeven ondanks een sterke eindspurt van Abcoude 25-23.

De tweede set werd gestart met dezelfde speelsters als de eerste set. Een gewaarschuwd Atalante begon sterk aan de tweede set. Wederom een goede serviceserie bezorgde Atalante een beetje lucht. Helaas was dit van korte duur. De dames hadden veel moeite met de verwerking van een goed geplaatste maar vooral snel gespeelde service. Doordat de dames niet snel klaar stonden kon de relatief makkelijke service niet goed verwerkt worden en verdween de voorsprong net zo snel als het mooie weer van de afgelopen tijd. Atalante leek wat van slag en kon niet echt meer terug komen in de wedstrijd. Ook Carin van tellingen, in het veld gekomen voor Mirjam van der Strate, kon hier geen verandering in brengen. 22-25.

De derde set werd begonnen in dezelfde opstelling zoals de tweede werd geëindigd. Weer een gelijk opgaande strijd waarin aan beide kanten mooie aanvallen te zien waren. Helaas voor Atalante waren de uit Abcoude afkomstige dames, meer ervaren en lieten zich niet uit het veld slaan door enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Een aantal mooi geslagen ballen van Astrid van de Water konden helaas geen redding brengen en de derde set werd verloren met 22-25.

Voor de vierde set werden de dames op scherp gezet door coach Sjaak van Immerzeel. Mirjam werd weer terug gewisseld in de hoop wat meer beleving in het veld te krijgen. Helaas kwam het heilige vuur niet meer terug. Ondanks goede aanvallen van Nancy shockman en Suzan Heijne. De dames waren simpelweg niet bij machte het gat van 5 punten te dichten. Met een 18-25 eindstand kwam een einde aan een spannende en goede wedstrijd waarna alleen maar geconcludeerd kan worden dat de Abcoude dames over meer kwaliteiten beschikte en dus verdiend gewonnen hadden.

De volgende wedstrijd wordt aanstaande donderdag al gespeeld bij het uit Amsterdam afkomstige Armixtos.

Afgelopen vrijdag trad het eerste damesteam van V.V. Atalante, voor de eerste maal dit seizoen, aan in de eigen Boei. De dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame wisten vorige week een gelijk opgaande strijd nog in een benauwde 3-2 winst om te zetten tegen promovendus SVU. Deze week … Lees meer »