Nipte overwinning CSW

Geplaatst op: 29 september 2008

De beginfase van de wedstrijd was een gelijkopgaande strijd. CSW moest voortdurend alert blijven op de gevaarlijke spitsen van Eemboys terwijl CSW een aantal malen gevaarlijk kon profiteren van de door Eemboys geboden ruimte. De eerste echte mogelijkheid was voor Vincent Wens die prachtig in het centrum werd vrijgespeeld maar evenzo goed van de bal werd gezet.

De fase daarop ontsnapte CSW aan een achterstand. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van de spits van Eemboys maar die zag zijn inzet schitterend gekeerd door doelman Partick Alblas. De daaropvolgende corner werd knap ingekopt maar het was Ronald Lucassen die de bal van de doellijn kopte. Even later weer een corner voor Eemboys en weer een kopbal die door Alblas over het doel werd getikt.

Aan de andere kant kwam CSW weer in kansrijke positie toen Jay Klaas Wijngaarden werd vrijgespeeld maar door goed verdedigen werd hem deze kans ontnomen. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand. CSW kwam na rust al snel op een 1-0 voorsprong. Een prima genomen vrije trap van Raymond Wens kwam terecht bij de tweede paal en de vrijstaande Stephan de Graaf verraste de keeper schitterend in de korte hoek.

Er ontstond een levendige wedstrijd met niet echt goed voetbal maar waarin beide ploegen wel veel strijd leverde. Veel ruimtes op het veld doordat beide ploegen het veld bijzonder groot hielden. CSW was te onzorgvuldig met de geboden ruimte en koos te vaak voor de lange bal.

Behoudens enkele cornerballen waar Patrick Alblas heer en meester was kon ook Eemboys nauwelijks gevaarlijk worden. CSW had pech toen de bal na een goed uitgespeelde aanval terecht kwam bij Raymond Wens. Zijn bekeken schot belandde echter tegen de paal. Vlak voor tijd werd Jay Klaas Wijngaarden in de diepte aangespeeld en kon zomaar doorlopen richting de doelman. Wijngaarden probeerde de doelman te omspelen buiten de zestien maar die gebruikte daarbij tevens zijn hand wat hem op een rode kaart kwam te staan. CSW kwam in de slotfase niet meer in gevaar en pakte zodoende de gedeelde koppositie.

CSW DA 1 slechts 1 punt mee terug uit Zeeland.

In het Zeeuwse Sint Maartensdijk was de formatie van trainer Kors Pennin in bijna alle opzichten heer en meester. Qua balbezit moet het percentage dicht bij de 75 hebben gelegen en tot aan de 16 kreeg tegenstander Smerdiek niet vaak een voetje tussen de Wilnisse combinaties. Toch stond er na 90 minuten slechts een 1-1 eindstand op het scorebord omdat doelpunten nu eenmaal bepalend zijn in een voetbalwedstrijd. Na de 2-2 in Oostkapelle keerde CSW dus opnieuw met slechts 1 punt terug uit Zeeland en het had zelfs nog slechter kunnen aflopen.

Van meet af aan beheerste de voor deze gelegenheid in het blauw-wit gestoken CSW damesselectie het spel en al na 2 minuten stelde Nelleke Vrielink de keepster van Smerdiek met een lage schuiver op de proef. CSW houdt de druk op de ketel en Smerdiek heeft de nodige moeite om zelfs maar in de aanval te komen. Na een minuut of 20 kruipt de thuisclub wat uit de schulp, maar tot doelrijpe kansen komt het – net als bij CSW - niet. De opleving duurt een minuut of 10 en daarna neemt CSW het initiatief weer over met veel balbezit, maar het creëren van kansen wil tegen de stugge verdediging van Smerdiek maar moeilijk lukken. Sylvia van ’t Schip krijgt met links een schietkans, maar het schot heeft te weinig kracht en Saskia Vis heeft bij een vrije trap het vizier te hoog afgesteld.

CSW moest het vandaag stellen zonder de schotkracht van de afwezige Linda van Beek en ook Natasja Cornelissen ontbrak in de aanval.

Ook na de rust bleek CSW de bovenliggende partij, al ging het in de derde minuut bijna mis. De verdediging bleef even staan voor buitenspel en de Zeeuwse spits kwam oog in oog met Isabella Koenen.

Gelukkig voor CSW mikte ze haastig naast. CSW nam het heft weer in handen en Diana Koenen schoot de bal uit een corner via een tegenstander van dichtbij over. Het overwicht van CSW houdt aan; de lange bal van Smerdiek is vrijwel steeds een prooi voor de Wilnisse verdediging. Toch gaat het in de 66ste minuut mis.

Smerdiek krijgt net over de middenlijn een vrije trap te nemen en in tweede instantie bewijst de thuisclub, dat de voetbalwetten nog steeds kloppen: 1-0. CSW dringt nog meer aan en gelukkig bestaat er soms ook nog gerechtigheid in voetballand. Nadat Nathalie Hoogeveen het doel nog op een haartje heeft gemist, schiet middenvelder Sammy Wye van afstand CSW weer naast Smerdiek (1-1). Opnieuw Sammy (schot geblokt) en Nelleke Vrielink (keepster pareert schot in korte hoek) zijn in de slotfase nog dicht bij de zege, maar tot genoegen van de thuisclub blijft de score op 1-1 steken.

Wilnis - CSW heeft zaterdag goede zaken gedaan door zelf met 1-0 van Eemboys te winnen en het gelijke spel van koploper De Meern. Daardoor staan de Wilnissers nu gelijk met De Meern aan de kop van de ranglijst.De beginfase van de wedstrijd was een gelijkopgaande strijd. CSW moest voortdurend … Lees meer »