SDO zet pover SSS simpel aan de kant: 16-8

Geplaatst op: 29 september 2008

Aanvoerder Edo Smit speelde niet mee, nadat hij afgelopen week op de training geblesseerd raakte. Hij werd vervangen door Maurice Blokland, die een uitstekende wedstrijd speelde. Na even aftasten werd het snel 1-0 en was de toon gezet. SSS was aanvallend onmachtig door de straffe verdedigende druk van SDO. Na de 2-0 scoorde Maurice Blokland een vrije bal en zo ging de hele eerste helft door. SDO viel aan, kreeg kansen, hield over in de rebound. SSS koos vaak voor noodschoten. Zo liep SDO redelijk eenvoudig uit naar 7-2 bij de rust.

In de rust werd afgesproken geconcentreerd verder te spelen en na de 8-2 van Alwin Smit, direct na rust, was de wedstrijd wel gespeeld. SDO probeerde echter voor zo’n hoog mogelijke score te spelen. Bob Ketting viel hierbij met 3 goals en goed steunend werk op, hoewel het hele team collectief goed werk verrichte. SDO bleef regelmatig scoren en de gasten hadden hier niet echt een antwoord op.

Opvallend incident was de rode kaart van een SSS-speelster. Nadat zij wegens zeuren was opgeschreven ging ze door daarmee. Dit leidde tot geel, nadat ze doorging met tieren tegen anderen mocht ze vroegtijdig douchen. Hiermee benadeelde ze haar team natuurlijk ernstig.

SDO speelde stoïcijns verder, en na een wissel met Nienke Donselaar voor Nancy van Vreeswijk stond SDO zelfs op 16-6. SDO vond het wel prima en liet de aandacht iets verslappen waarna SSS nog 2 doelpuntjes de score wat draaglijker maakte. Positieve wedstrijd voor SDO dat zonder Edo Smit toch eenvoudig won. Volgende week speelt SDO uit bij Sparta te Nijkerk.

De Ronde Venen - Na het verlies tegen Sparta Zwolle was het voor SDO zaak de nare smaak daarvan zo snel mogelijk weg te spoelen. Op een zonnig Sportpark Mijzijde zagen de supporters een makkelijk scorend SDO dat geconcentreerd naar een grote overwinning speelde. Aanvoerder Edo Smit speelde niet mee, … Lees meer »