Atlantis B 1 nog steeds ongeslagen

Geplaatst op: 29 september 2008
De Ronde Venen - Na het dubbele kampioenschap van vorig jaar, is het door Roebeson B.V. gesponsorde Atlantis B1 dit seizoen in de 2e klasse de competitie begonnen. Met een nieuwe groep spelers in een hogere klasse dan vorig jaar, zou het een zware competitie gaan worden. Dit blijkt in de eerste 3 wedstrijden ook het geval te zijn.

Na een korte voorbereiding van het seizoen was de eerste tegenstander Vinken B1. Altijd een geduchte tegenstander voor Atlantis. Atlantis had in het begin van de wedstrijd wat moeite om elkaar te vinden. Vinken wist hier goed van te profiteren en kwam op een 0-2 voorsprong. Hierna ging het spel van Atlantis beter draaien en werden er meer kansen gecreeerd. Op dit moment van de wedstrijd was het spel Atlantis B1 verzorgder dan dat van de tegenstander. Vrij makkelijk werd de achterstand omgezet in een 4-2 voorsprong. Na een spannende wedstrijd hielt Atlantis B1 de punten in Mijdrecht door van Vinken te winnen met 5-4.

De week daarna op 20 september stond er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Deze keer was het de Amsterdamse ploeg Blauw Wit B1. opnieuw keek de Mijdrechtse ploeg in het begin van de wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan. Vrij snel kwam Atlantis terug op 2-2. Dat het deze wedstrijd lastiger zou gaan worden om te winnen bleek toen Blauw Wit opnieuw een kleine voorsprong 2-4 wist te nemen. Atlantis kwam de 2de helft beter uit de startblokken dan de tegenstander en wist zich terug te vechten tot een 6-6 stand. In de laatste minuten van de wedstrijd bleef het spannend, maar wist Atlantis middels een strafworp de winst naar zich toe te trekken. De sponsor Roebeson B.V. die bij de wedstrijd was komen kijken heeft een mooie spannende wedstrijd gezien met goede afloop voor de mijdrechtenaren.

Afgelopen weekeinde was Blauw Wit opnieuw de tegenstander in de eerste uitwedstrijd voor Atlantis B1. Na wat vertraging door foutieve veldafmetingen begon de wedstrijd zo’n minuten te laat. Blauw Wit was in de beginfase de ploeg die makkelijker de kansen wist te creeeren en ook te benutten door 2 afstandschoten te scoren. Atlantis had het lastig om goed in de wedstrijd te komen en bleef tegen een achterstand aankijken. Met nog 10 minuten op de klok stond het nog 6-3 voor Blauw Wit. Atlantis heeft in de eerste 2 wedstrijden al laten zien dat ze veerkracht in de ploeg hebben en tot de laatste minuut blijven knokken voor de overwinning. Dit bleek ook nu weer te werken. De achterstand werd in een paar minuten tijd omget naar een 6-6 stand en in bloedstollende slotminuten zelfs nog omgezet in een 8-7 overwinning.

Door de eerste 3 wedstrijden te winnen staat Atlantis B1 halverwege deze competitie op de eerste plaats in de 2de klasse poul. Volgend weekend komt Aurora op bezoek in Mijdrecht. Aurora staat op dit moment op een 2de plek, dus ook deze wedstrijd belooft weer spannend te gaan worden.

Bron: A-side Media

De Ronde Venen - Na het dubbele kampioenschap van vorig jaar, is het door Roebeson B.V. gesponsorde Atlantis B1 dit seizoen in de 2e klasse de competitie begonnen. Met een nieuwe groep spelers in een hogere klasse dan vorig jaar, zou het een zware competitie gaan worden. Dit blijkt in … Lees meer »