Hertha doet zwakke tegenstander te weinig pijn

Geplaatst op: 22 september 2008
In een matige wedstrijd heeft SV Hertha opnieuw de drie punten weten te pakken. Het laaggeplaatste Muiden werd met 6-1 aan de kant gezet.

De bezoekers toonden vanaf het begin aan waarom het puntloos onderaan staat. Zeer zwak spel met eigenlijk geen serieuze aanval werd op de mat gelegd. Het was dan ook een klein wonder te noemen dat na 25 minuten spel 1-1 op het scorebord stond. Bij de enige keer dat Muiden over de middenlijn kwam was het direct raak via een kopbal.
Al in de eerste minuut was Hertha op voorsprong gekomen door een vrije trap van Jeffrey Cijs. De bal vanaf de linkerzijlijn vloog direct over de doelman heen: 1-0.
Het laatste kwartier van de eerste helft stelde de thuisploeg orde op zaken via Mollers (2x) en Landwaart: 4-1. Het probleem van Hertha afgelopen zondag was dat er te veel met de bal werd gelopen en de tegenstander te weinig de druk te laten voelen als deze in balbezit was.
Na rust werd het spel er niet veel beter op, maar een mooie goal was nog wel de beloning voor de supporters. Mollers bediende vanaf de linkerkant Landwaart, die direct met buitenkant rechts in de korte hoek wist af te ronden: 5-1.
Van Breukelen en Van Andel mochten ook nog even invallen door blessures van teamgenoten en Klesman wist na goed doorzetten zijn eerste competitietreffer te maken: 6-1. Na deze goal had de arbiter beter direct kunnen affluiten, want met name Muiden deed er alles aan om de wedstrijd te verzieken. Met vervelend spel, zuigen, trekken en duwen werd de wedstrijd ontsierd.

Aanstaande zondag treedt Hertha aan tegen Fenerbahce en er zal in Amsterdam om 14.00 uur worden afgetrapt.

In een matige wedstrijd heeft SV Hertha opnieuw de drie punten weten te pakken. Het laaggeplaatste Muiden werd met 6-1 aan de kant gezet.De bezoekers toonden vanaf het begin aan waarom het puntloos onderaan staat. Zeer zwak spel met eigenlijk geen serieuze aanval werd op de mat gelegd. Het was … Lees meer »