CSW wint lastig uitduel

Geplaatst op: 22 september 2008
De Ronde Venen - CSW moest zaterdag op bezoek bij Cobu Boys en vooraf werd er toch wel een beetje gevreesd voor deze tegenstander dat uit de eerste twee duels de volle winst haalde. De uiteindelijke 0-3 zege had echter nog hoger uit kunnen vallen als er iets beter was omgesprongen met de geboden ruimte die de verdediging van Cobu Boys weggaf.

De beginfase van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen en daarin had Cobu Boys het meeste balbezit. De ploeg kon echter geen opening vinden in de hechte defensie van CSW. Aan de kant van CSW was het baltempo te laag om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Toch kwam de ploeg uit Wilnis al vrij snel op voorsprong na een aanval uit het boekje.

Via diverse schijven en één keer raken was het eindstation Jilles Klumper die alleen op de doelman afging en beheerst intikte. Vlak hierna ontsnapte CSW aan de gelijkmaker toen een pegel van buiten de zestien op de lat belandde. Dat was tevens het enige wapenfeit van Cobu Boys in de eerste helft. CSW kwam beter in de wedstrijd en dat leverde al snel de 0-2 op. Een prachtige dieptepass van Kevin Bakker op Jilles Klumper stelde de spits in staat om opnieuw alleen op de doelman af te gaan. Wederom kende Klumper geen faalangst en tikte de bal keurig in de hoek.

Nog voor rust gooide CSW de wedstrijd in het slot. Jay Klaas Wijngaarden zag de vrijstaande Kevin Bakker die de bal met het hoofd meenam en zomaar door kon lopen richting doelman. Bakker gaf de bal breed op de meegekomen Jilles Klumper en zijn onvervalste hattrick was een feit. Na rust had CSW wel een feller Cobu Boys verwacht maar deze ploeg was niet bij machte om het CSW deze middag moeilijk te maken. CSW kreeg nog wel de nodige kansen om de score verder uit te bouwen. Jay Wijngaarden omspeelde de keeper maar zijn inzet werd net van doelijn gered.

Een slim balletje van Raymond Wens bereikt net niet de vrijstaande Frank Zaal. Een inzet van Zaal na een voorzet vanaf links werd keurig gestopt door de keeper. De enige kans in de tweede helft voor Cobu Boys was een kopbal die naast het doel van Patrick Alblas verdween. CSW hoefde niet meer en Cobu Boys kon niet meer. Zo eindigde de wedstrijd in een knappe 0-3 overwinning voor de ploeg uit Wilnis. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Eemboys.

De Ronde Venen - CSW moest zaterdag op bezoek bij Cobu Boys en vooraf werd er toch wel een beetje gevreesd voor deze tegenstander dat uit de eerste twee duels de volle winst haalde. De uiteindelijke 0-3 zege had echter nog hoger uit kunnen vallen als er iets beter was … Lees meer »