De Vinken1 verspeelt dure punten

Geplaatst op: 22 september 2008

De Ronde Venen - Afgelopen zaterdag 20 september speelde het door Fortis gesponsorde eerste team van korfbalvereniging De Vinken zijn derde veldwedstrijd. Het was een uitwedstrijd tegen SSS 1 in Wageningen. Beide teams hadden de eerste twee wedstrijden verloren, dus een belangrijke zaak wie de winst zou behalen. Na een matige eerste helft met een 5-3 achterstand, kwam De Vinken goed terug in de tweede helft, maar verspeelde een 5-10 voorsprong. De wedstrijd werd uiteindelijk 12-11 in het voordeel van SSS.

Weinig overtuiging
SSS was een onbekende tegenstander voor De Vinken. Coach Siemko Sok benadrukte in de voorbespreking dat bij winst De Vinken niet in de problemen zou hoeven komen. In een prima korfbalweertje begon het vlaggenschip in de volgende formatie. In de aanval startten Mariska Meulstee, Angela Sloesarwij, Kelvin Hoogeboom en Peter Koeleman. De verdediging bestond uit aanvoerster Charita Hazeleger, Melanie Kroon, Peter Kooyman en Rudy Oussoren.

SSS kwam in de eerste minuten sterk uit de startblokken waar de Vinkeveners hun steekjes lieten vallen in de verdediging. Al snel was het 3-0 voor SSS. Na 10 minuten scoorde Rudy Oussoren het eerste doelpunt voor De Vinken. De overtuiging uit eerdere wedstrijden werd vooral verdedigend niet teruggezien. SSS speelde met een goed verzorgde insnij op de juiste momenten. Hun speerpunt lag in de doorloopballen die geregeld met een doelpunt of een strafworp werden beloond. Na de 4-1 was het Peter Koeleman die een vrije bal meekreeg, die keurig werd benut door Mariska Meulstee. De 4-3 was een afstandsschot van Rudy Oussoren. Via een korte kans van achter de korf werd de russtand 5-3 voor SSS.

Goed begin is het halve werk
Waar SSS meer het initiatief had in de eerste helft nam De Vinken dit na rust over. Binnen een kwartier waren de rollen omgedraaid. Met fraaie schoten van Mariska Meulstee (3x), Rudy Oussoren (2x) Angela Sloesarwij en Peter Kooijman was de stand 5-10. De doelpogingen werden goed benut en verdedigend kwam de Fortisformatie een stuk overtuigender over. Maar na deze fase liet SSS het hoofd niet hangen. Binnen vijf minuten bracht SSS de stand op 8-10.

Na een snelle vakwisseling was het Peter Kooijman die een fraaie dieptebal van Charita Hazeleger kon bekronen met een doelpunt. De spelers, coaches en het publiek begonnen de spanning goed te voelen. Meer frustraties kwamen los bij de spelers en voor elk duel werd gestreden. Waar De Vinken de scorende lijn niet door kon zetten was het SSS die wel bleef scoren. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal was de stand 11-11. Joyce Kroon en voormalig eerste speler Arjan Kroon kwamen er in de aanval voor Melanie Kroon en Rudy Oussoren in. Het was SSS die in de laatste minuten het winnende doelpunt maakte en de winst behaalde.

Volgende week speelt Vinken 1 thuis tegen Sparta 1 uit Zwolle. De wedstrijd begint om 15.30 in Sportpark de Molmhoek.

De Ronde Venen - Afgelopen zaterdag 20 september speelde het door Fortis gesponsorde eerste team van korfbalvereniging De Vinken zijn derde veldwedstrijd. Het was een uitwedstrijd tegen SSS 1 in Wageningen. Beide teams hadden de eerste twee wedstrijden verloren, dus een belangrijke zaak wie de winst zou behalen. Na een … Lees meer »