Eerste winst voor De Vinken 4

Geplaatst op: 14 september 2008

Reden voor de Vinkeveense ploeg om wat recht te zetten. Gadegeslagen door de nieuwe sponsor Henk Strubbe Verkeersadvisering (sterker nog, hij was de goed leidende scheidsrechter) kwam de ploeg zeer goed uit de startblokken. De eerste de beste aanval leverde meteen een doelpunt op. Een goede opsteker voor de ploeg die ietwat gehavend aan de start verscheen (twee langdurige blessures). De voorsprong was echter van korte duur. SDO 3, de tegenstander uit Hillegom, scoorde al snel de 1-1.

De Vinken 4 liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef de betere ploeg. Langdurig werd er aangevallen. Al leverde dat in eerste instantie geen doelpunten op. Maar ook SDO kon maar moeilijk de korf vinden. Beide teams wisten tot aan de rust nog maar twee keer de korf te vinden. Daaronder een mooi dieptebal voor De Vinken, maar mooie doelpunten leveren nu eenmaal geen extra punten op. Met een teleurstellende en magere 3-3 werd er gerust. De simpele conclusie in de rust was snel getrokken: De Vinken 4 was duidelijk beter, maar als je niet weet te scoren, dan wordt en blijft het moeilijk. In de tweede helft zou er toch echt meer gescoord moeten gaan worden.

Na de rust was het beeld echter hetzelfde. De Vinken bleef de betere ploeg, maar de talloze doelpogingen leverden vooralsnog geen doelpunt op. Sterker nog, het was SDO dat tegen de verhouding in, als eerste wist te scoren. De Vinken kwam snel terug en de strijd bleef qua score gelijk opgaan tot 6-6.

SDO kreeg het daarna echter moeilijker in de aanval en raakte steeds sneller de bal kwijt. De Vinken daarentegen bleef maar schieten. Daarnaast was de afvang goed verzorgd en normaal gesproken komen de doelpunten dan 'vanzelf'. Gelukkig ging deze 'korfbalwijsheid' ook dit keer op. De Vinken 4 liep uit naar een comfortabele en meer dan terechte 9-6 voorsprong. In het resterende gedeelte van de wedstrijd kwam deze voorsprong niet meer in gevaar. En via 10-7 werd het uiteindelijk 10-8. Een mooie, maar meer dan terechte overwinning.

Vinkeveen - Het vierde seniorenteam van korfbalvereniging De Vinken speelde afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd van dit seizoen. Na het overtuigende kampioenschap van vorig seizoen bleek in de eerste wedstrijd dat het dit keer niet zo makkelijk zou gaan. Redelijk kansloos werd er met 8-13 verloren van een geroutineerd Velocitas. … Lees meer »