Hertha begint seizoen met overwinning

Geplaatst op: 8 september 2008
Vinkeveen - In de openingswedstrijd van het seizoen heeft het Vinkeveense SV Hertha met 3-4 gewonnen bij het Amsterdamse Seref Spor. Een moeizame zege werd behaald na een 1-3 ruststand.

Met een sterk verjongd team en de nieuwe coach Lotfi Ghared voor de ploeg begon Hertha redelijk onwennig aan de wedstrijd. Zonder dat de tegenstander gevaarlijk kon worden werd er slordig omgesprongen met het vele balbezit. Simpele passes kwamen niet aan en dit kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede.

Na een kwartier kwam Hertha op voorsprong. Jeffrey Cijs legde vanaf links terug op Wim Mollers, die de keeper in de korte hoek verschalkte voor de 0-1. Een prima uitgespeelde goal.
Niet te lang hierna leken de Herthanen uit te lopen naar een grotere marge, maar met name Cijs en Landwaart hadden bij dotten van kansen het vizier niet op scherp staan. Dit werd helemaal duidelijk toen de thuisploeg op gelijke hoogte kwam bij een van de spaarzame aanvallen. Dom balverlies op rechts bracht de bal voor het doel van Hertha en niet al te adequaat ingrijpen werd in de verre hoek afgestraft: 1-1

Vervolgens greep Hertha weer de overhand in de match en via Landwaart, prachtige stift in de kruising, en een penalty van Aarsman werd met een 1-3 stand gerust.

Na de rust kwamen de Vinkeveners er lastig uit en de verdediging had het lastig met de vele lange ballen van de tegenstander. Het veld werd vaak wat te groot, waardoor het middenveld de aansluiting met de aanval verloor. Door zwak verdedigen werd het ook 2-3.
Na een afstandsschot van Aarsman was Ricky Koot scherp om de 2-4 binnen te werken. Dit leverde de arbiter zoveel vervelende opmerkingen en protesten.op dat hij de wedstrijd voor een kwartier stil legde.

Na de onderbreking was Hertha in slaap gesust, zo leek het. Een verre ingooi werd slap verwerkt en de 3-4 viel binnen. Het was te danken aan de zwakke afwerking van Hertha dat het nog spannend bleef. Maar uiteindelijk werd de overwinning binnengehaald en dit betekende dus een goed begin van het nieuwe seizoen.

Ondanks het onrustige verdedigen en missen van veel kansen werd er in de eerste helft bij vlagen aardig gespeeld. De tweede helft zal er toch meer rust in de ploeg moeten komen om een rol te spelen in deze competitie.
Aanstaande zondag komt BVV ’31 op bezoek in Vinkeveen. Er wordt afgetrapt om 14.00 uur.

Vinkeveen - In de openingswedstrijd van het seizoen heeft het Vinkeveense SV Hertha met 3-4 gewonnen bij het Amsterdamse Seref Spor. Een moeizame zege werd behaald na een 1-3 ruststand.Met een sterk verjongd team en de nieuwe coach Lotfi Ghared voor de ploeg begon Hertha redelijk onwennig aan de wedstrijd. … Lees meer »