Atlantis 2 komt net te kort in slotfase

Geplaatst op: 8 september 2008
Mijdrecht - Afgelopen zaterdag speelde het tweede team van Atlantis haar eerste wedstrijd tegen DKV uit IJmuiden. In een verder gelijk opgaande wedstrijd, verloor Atlantis de wedstrijd vooral in de beginfase door onnodige individuele fouten. Na een kwartier keek de ploeg uit Mijdrecht al tegen een 0-5 achterstand aan. De eindstand was 9-11.

Als gezegd, de door FORTIS gesponsorde ploeg verloor de wedstrijd al in de eerste 15 minuten. Ondanks dat coach Jan-Willem van Koeverden Brouwer had aangegeven scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd te moeten beginnen ging een aantal spelers direct in de eerste fase van de wedstrijd de fout in. De ploeg uit IJmuiden profiteerde en strafte elke fout genadeloos af. Pas na het eerste kwartier kon Atlantis iets terug doen. Auke van der Zijden en Berry de Jong wisten de korf met een korte kans en een schot te vinden. Ook DKV scoorde nog van afstand 2-6. Door een benutte strafworp van Auke van der Zijden en een vrije bal van DKV gingen beide ploegen met een 3-7 stand de rust in. Geen individuele fouten meer, de bal sneller en langer rond laten gaan en scherp verdedigen luidde het credo. Ondanks een snelle tegengoal wist Atlantis zich te herpakken. Het was duidelijk dat de ploeg met jong elan en ervaring in de gelederen in de eerste helft aan elkaar moest wennen.

De tweede helft liep het qua spel stukken beter. De bal werd langer en sneller doorgespeeld. Ook wist Atlantis de spelers van DKV beter aan zich te binden, waardoor meerdere schoten in één aanval konden worden gelost. Dit resulteerde in een inhaalslag. Na de 4-8 door een prima schot van Wilma Kranenburg en de 5-9 door een schot van Auke van der Zijden schoten Berry de Jong en Jimmy de Koning Atlantis terug in de wedstrijd 7-9. Met nog 5 minuten op de klok rook de door FORTIS gesponsorde ploeg ineens het bloed van DKV. Jammer genoeg sloeg DKV de aanval af en liep weer uit naar 7-10. De tijd begon te dringen. Peter van der Wel die in de ploeg was gekomen voor Alex van Senten wist snel de 8-10 op het scorebord te zetten door middel van een schot. In de laatste minuut wist Jimmy de Koning het hoofd koel te houden en de door hemzelf uitgelokte strafworp te benutten 9-10. In de laatste minuut werd de gretigheid naar de bal Atlantis uiteindelijk fataal. DKV wist hier prima van te profiteren en tekende via een doorloopbal voor de eindstand van 9-11.

Ondanks de nederlaag geeft de flexibiliteit, veerkracht en wilskracht van de ploeg aan dat Atlantis 2 een ploeg is om rekening mee te houden dit seizoen. Volgende week speelt de ploeg om 12.30 uur uit tegen Tempo 3 in Alphen aan den Rijn.

Mijdrecht - Afgelopen zaterdag speelde het tweede team van Atlantis haar eerste wedstrijd tegen DKV uit IJmuiden. In een verder gelijk opgaande wedstrijd, verloor Atlantis de wedstrijd vooral in de beginfase door onnodige individuele fouten. Na een kwartier keek de ploeg uit Mijdrecht al tegen een 0-5 achterstand aan. De … Lees meer »