Atlantis 1 laat het liggen

Geplaatst op: 8 september 2008
Mijdrecht - Atlantis 1/Pimentel Fasteners heeft de eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. In Mijdrecht werd nipt verloren van tegenstander Thor uit Harmelen: 9-10.

Atlantis 1 bestaat dit seizoen uit de volgende spelers: Lisanne van Doornik, Masha Hoogeboom, Chantal Poolman, Sandra Pronk, Mark Goverse, Jacco van Koeverden Brouwer, Pim de Munter en Jelmer Steen. Net als vorig seizoen is de coaching en training in handen van Paul Plaatsman. José Keijman is verzorger en teambegeleider.

In de eerste helft wist Thor in een kwartier uit te lopen naar een 2-5 voorsprong. Atlantis had aanvallend moeite met het creëren van de juiste kansen. Verdedigend was Atlantis vooral in de korfzone niet scherp genoeg. Thor wist hier goed van te profiteren en zo een voorsprong op te bouwen. In het laatste deel van de eerste helft kreeg Atlantis het verdedigend beter onder controle, en wist zo Thor het scoren te beletten. Atlantis wist nog wel driemaal te scoren, zodat in de rust de stand weer gelijk getrokken was: 5-5.

In de tweede helft volgde een gelijkopgaande strijd. Hoewel het Thor was dat steeds een voorsprong pakte, wist Atlantis de schade beperkt te houden door telkens de gelijkmaker te scoren. Met nog een kwartier te spelen wist Atlantis op voorsprong te komen: 9-8. Thor wist deze achterstand echter direct ongedaan te maken. Er volgde een spannend laatste kwartier, waarin beide ploegen wel de kansen creëerden maar niet tot scoren wisten te komen. Coach Paul Plaatsman probeerde met Auke van der Zijden en Peter van der Wel de aanval nog nieuwe impulsen te geven. Ook deze twee heren wisten nog de nodige kansen te creëren. Helaas wilde het gewenste doelpunt niet vallen. Uiteindelijk wist Thor in de slotminuut nog eenmaal te scoren en zo Atlantis de genadeklap te geven: 9-10.

De doelpunten voor Atlantis werden deze wedstrijd gemaakt door: Lisanne van Doornik (3), Chantal Poolman en Pim de Munter (beiden 2), Masha Hoogeboom en Jacco van Koeverden Brouwer (beiden 1).

Gezien het vertoonde spel is Atlantis op de goede weg. Om wedstrijden te gaan winnen zal er echter scherper verdedigd moeten worden en zal het aanvallend rendement omhoog moeten.

Komende zaterdag speelt Atlantis uit tegen Midlandia uit Bunnik. De volgende thuiswedstrijd is op 20 september tegen Korbis uit Waddinxveen.

Mijdrecht - Atlantis 1/Pimentel Fasteners heeft de eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. In Mijdrecht werd nipt verloren van tegenstander Thor uit Harmelen: 9-10. Atlantis 1 bestaat dit seizoen uit de volgende spelers: Lisanne van Doornik, Masha Hoogeboom, Chantal Poolman, Sandra Pronk, Mark Goverse, Jacco van Koeverden Brouwer, … Lees meer »