De Vinken toch onderuit

Geplaatst op: 8 september 2008
Vinkeveen - In de eerste veldcompetitiewedstrijd was de Vinkeveense korfbalhoofdmacht helaas niet in staat om de volle winst binnen te halen. Na een goede eerste helft kwam het Utrechtse HKC na de pauze steeds beter in het spel. De Utrechters profiteerden goed van de mindere opbouw in het Vinkeveense spel en finishten met een 8-12 overwinning.

Mogelijkheden.
Vooraf zag Vinken’s nieuwe hoofdcoach Siemko Sok wel degelijk mogelijkheden: “We hebben hun wedstrijd van vorige week gezien. Ze spelen verzorgd en secuur aanvalsspel, maar wij hebben een goede oefencampagne gehad en ik acht ons zeker niet kansloos.”
Die woorden wisten Sok’s volgelingen in de eerste helft zeker waar te maken.

Het eerste aanvalsvak met Mariska Meulstee, Angela Sloesarwij, Kelvin Hoogeboom en Peter Koeleman kon via fraaie scores van de beide dames voor een 2-0 voorsprong zorgen. Ook het tweede aanvalsvak met aanvoerster Charita Hazeleger, Melanie Kroon, Peter Kooyman en Rudy Oussoren wist overtuigend te beginnen. Melanie Kroon had het genoegen om haar eerste doelpunt voor de Fortisformatie te laten noteren. Met deze 3-0 kwam de thuisploeg prima uit de startblokken. Slordigheidjes, wat minder gecontroleerd spelen en wellicht ook de zenuwen brachten De Vinken echter steeds meer in verlegenheid.
Toen de Utrechters voor de tweede keer achter de stip mochten plaats nemen was het ook voor HKC raak: 3-1. Een afstandstreffer van Kelvin Hoogenboom tilde De Vinken opnieuw naar een driepunten voorsprong, maar de leidsman was De Vinken in deze fase bepaald niet gunstig gezind. Twee nieuwe strafworpen lieten HKC terug komen in de wedstrijd.
Een fraaie onderschepping door Peter Kooyman bracht Rudy Oussoren vrij voor de korf. En ook de derde nieuweling in de basisacht van De Vinken aarzelde niet om te scoren, met 5-3 tot gevolg. Helaas kon HKC voor rust ook nog eenmaal doel treffen, zodat De Vinken met slechts een kleine voorsprong de thee op zocht.

Onmacht.
Direct na rust maakte HKC duidelijk, dat zij niet erg onder de indruk waren van de Vinkeveense voorsprong. Binnen vier minuten had Utrecht de kansen volledig gekeerd: 5-7. Heel even nog leek De Vinken aan te kunnen haken. Mariska Meulstee benutte opnieuw een door haar vak- en levensmaatje Koeleman aangegeven vrije bal, maar daarna duurde het te lang voordat dit aanvalsvak weer succesvol was. In de tussentijd nam de druk op de verdediging steeds meer toe. Halverwege de tweede helft brak het Vinkeveense verzet. HKC liep uit naar 6-9 en na een korte tussensprint (benutte strafworp van Charita Hazeleger en een afstandsscore van Kelvin Hoogenboom) maakten de bezoekers het karwei vakkundig af.
Pas in de laatste fase mocht de thuisploeg nog één maal scoren (Mariska Meulstee) maar de koers was gelopen en De Vinken moest de wedstrijdpunten met tegenzin meegeven naar Utrecht. Eindstand 8-12.
“Ik heb gelukkig heel veel goede dingen gezien”, verklaarde Siemko Sok na afloop. “Maar in de tweede helft kon je zien dat HKC net even iets verder is dan wij. Waar wij vervielen in soms wat onnodige foutjes bleven zij geconcentreerd aanvallen met een terechte winst als resultaat.
---------------------------------------

KV De Vinken -- 0297 - 264494

Vinkeveen - In de eerste veldcompetitiewedstrijd was de Vinkeveense korfbalhoofdmacht helaas niet in staat om de volle winst binnen te halen. Na een goede eerste helft kwam het Utrechtse HKC na de pauze steeds beter in het spel. De Utrechters profiteerden goed van de mindere opbouw in het Vinkeveense spel en … Lees meer »