001 -Family

Amerikanen Duke Danger en Tony Spinner (TOTO) op Mijdrecht Blues Night


Geplaatst op: 20 augustus 2008

Mijdrecht Blues Night is er wederom in geslaagd een uitstekend programma samen te stellen. Het programma opent om 18.00 uur met FortNight Swing. FortNigth Swing is een verfrissende, verkwikkende 20 koppige bigband die een verrassende combinatie van muziek en entertainment ten toon spreid. Na FortNight Swing speelt vanaf 20.00 uur de Little Boogie Boy Bluesband, een belangrijke vertegenwoordiger in Nederland van de Chicago-blues.

Hein ‘Little Boogie Boy’ Meijer is een ‘youngblood in blues’ Zijn naam heeft hij te danken de bluescoryfee John Primer. Naast Chicago-blues beheerst hij vele bluesstijlen, echter zijn roots liggen duidelijk in de Chigaco-blues. Zijn timing en stijl van spelen onderscheidt hem van al zijn blanke leeftijdsgenoten. Alle bekende blueslicks beheerst en timed hij in de perfectie tot een creatieve mix, waarin gevoel en techniek versmolten zijn tot een meeslepende, dynamische act, die altijd weer verrassend en pakkend is. Zijn donkerbruine stem volgt de timing van zijn spel op unieke wijze, wat hem maakt tot een groots muzikant. Als duidelijk voorbeeld dient de rauwe jukejoint-sound van muzikanten als Magic Slim en Muddy Waters. Maar als tegenhanger van deze rechttoe-rechtaan-blues, is het repertoire ook steeds ruimer gevuld met de soulblues. Hein 'Little Boogie Boy' Meier is een uniek muzikant, zeker gezien zijn afkomst en leeftijd. Zijn geboorteplaats is Kudelstaart en geen grote stad. En zo verhoudt dat zich eigenlijk perfekt met de 'groten van de blues' die over het algemeen ook uit onbekende kleine plaatsjes in de Mississippi-Delta kwamen.

De volgende band op het programma is Captain Heartbeat met als special guest Tony Spinner. Captain Heartbeat is een blues en soul coverband van 11 personen. De zanger en achtergrondzangeressen, weten zich gesteund en opgepept door een swingende ritmesectie, een geweldige gitarist, een jonge en talentvolle toetsenist en een spetterende blazerssectie. die zorgen voor een onvergetelijke show. Door de uitgebreide bezetting slaagt de band er uitstekend in een fantastisch show neer te zetten waarbij stil blijven staan haast onmogelijk is! Om die reden heeft Captain Heartbeat in korte tijd een prima reputatie opgebouwd.

De show is zelfs nog uitgebreid met speciale gast Tony Spinner. Op veertienjarige leeftijd ging hij serieus met de gitaar aan de slag nadat hij de film “Woodstock” had gezien en Alvin Lee met 10 Years After en niet te vergeten gitaargigant Jimi Hendrix. Muzikaal gezien is Tony het meest beïnvloed door Chuck Berry: “Als ik naar zijn muziek luister, raak ik nog steeds opgewonden. Hij schreef echt fantastische teksten. Uiteraard ben ik ook beïnvloed door Jimi Hendrix, omdat hij zo expressief was in zijn muziek. Stevie Ray Vaughan heeft me van de hard rock terug naar de blues en boogie gebracht, mijn eerste liefde en uiteraard was Rory Gallagher ook van grote betekenis. Hij heeft mij geleerd om vanuit je hart te spelen en niet te imponeren met geweldige gitaarlicks”. Vanaf 1999 is Tony vaste achtergrondzanger en ondersteunend gitarist bij de wereldformatie TOTO. Hij zingt de leadpartij op een van TOTO’s grote succesnummers “I can’t stop loving you”. Tony heeft meegewerkt aan de TOTO cd “Livefield” en de TOTO “Live in Amsterdam“ DVD die in september 2003 is uitgebracht. Als Tony Spinner niet op toer is met TOTO speelt hij met The Tony Spinner Band de BluesRock en voor deze ene keer met Captain Heartbeat.

De Blues Night wordt afgesloten met headliner Duke Danger. Duke is geboren en opgegroeid in Daytona Beach, Florida. Nog voor zijn pubertijd goed en wel begon werd Duke al geïnspireerd door bluesartiesten als Albert King, Freddie King, James Cotton, Junior Wells, Little Milton en Etta James. Maar de grootste ontdekking moest nog komen: Duke ontdekte BB King en was vastberaden: hij zou een bluesman worden! Hij speelde o.a. met the Allman Brothers, Johnny Tillotson, Clarence Carter, Bo Diddley, James Cotton, the Tams, the Drifters, the Coasters, the Platters, Jackie Wilson en Albert King. Duke’s internationale erkenning kwam echter in de 13 jaar als lead gitarist van de King of Rock and Roll, “Jerry Lee Lewis”, waarmee hij in diens topjaren intensief toerde en platen opnam. En voor zijn compositie “If it ain’t one thing it’s” kreeg hij 7 Grammy nominaties. Duke Danger ontpopte zich niet alleen als blueskenner, maar ook als getalenteerd gitarist en soulblues zanger. Hij combineert een rock ‘n’ roll presentatie met een vleugje Memphis soul, New Orleans jazz maar bovenal alle stromingen uit zijn omvangrijke bluescollectie. Hij noemt zijn stijl `Southern Blues’, blues met meer soul dan de bekendere Chicago – of Texas blues.

Blues Night, zaterdag 30 augustus 2008, aanvang 18.00 uur, Raadhuisplein te Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Amerikanen Duke Danger en Tony Spinner (TOTO) op Mijdrecht Blues Night

Mijdrecht Blues Night is er wederom in geslaagd een uitstekend programma samen te stellen. Het programma opent om 18.00 uur met FortNight Swing. FortNigth Swing is een verfrissende, verkwikkende 20 koppige bigband die een verrassende combinatie van muziek en entertainment ten toon spreid. Na FortNight Swing speelt vanaf 20.00 uur … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: