Beachteam Erkamp/Rivergirls in de eerste divisie

Geplaatst op: 23 juni 2008

Inge en Nancy waren als veertiende van de in totaal zestien geplaatst. Hierdoor kwamen zij uit tegen de nummer drie geplaatst. Er werd gespeeld volgens “double elimination”, wat inhoudt dat je bij twee verliespartijen uitgeschakeld bent.

De meiden begonnen aftastend en een beetje gespannen. Hierdoor kwamen ze gelijk achter te staan tegen hun geroutineerde tegenstanders. Gelukkig kwam snel de inkeer. Door een goede service van Nancy en rake klappen van Inge werd de achterstand omgezet in een voorsprong. Toen Nancy ook nog eens een killblock had, was er geen houden meer aan. Met redelijke goede cijfers werd de eerste set geheel verrassend gewonnen.

De tweede set zetten de tegenstanders meer druk met hun service, terwijl de servicedruk bij de Rivergirls volledig verdwenen was. Zonder al te veel moeite ging de set naar de tegenpartij.
Een derde set moest dus de beslissing brengen. Deze set, die maar tot de 15 gaat, was erg spannend, het ging constant gelijk op. Helaas ging de set met een miniem verschil van drie punten naar onze tegenstanders.

Inge en Nancy gingen vervolgens verder in de zgn. losers bracket, oftewel ze speelden tegen de verliezer van de andere eerste ronde partij.

De eerste set werd niet goed gestart. Aan het net werd niet gescoord en met een 1-6 stand werd er gewisseld van speelhelft. Hierdoor kwam het team bij haar positieven en met veel reddingen en het winnen van mooie, lange rally’s scoorden de Rivergirls punt voor punt. Langzaam kropen ze dichterbij om op het eind de winst binnen te slaan.
De tweede set liet eenzelfde spelbeeld zien, alleen helaas net omgekeerd. Aan het eind van de set kwamen de Rivergirls nog gevaarlijk dichtbij, maar dit keer was het net niet genoeg. Er moest weer een derde set gespeeld worden om de winnaar te kunnen bepalen. De meiden hadden hun zinnen gezet op het winnen van een wedstrijd, dus er moest nu gepresteerd.

Volle bak gingen Inge en Nancy er voor. Geen bal lieten ze zomaar op de grond komen en met een grandioze service werd er een grote voorsprong opgebouwd. Inge scoorde veelvuldig met een mooie tweeslag en Nancy wist middels shotjes het team bijna tot waanzin te drijven. Met 15-5 ging de derde set gewonnen en mochten de meiden door.

Na zes pittige sets moesten Inge en Nancy na een kwartier rust de strijd aanbinden tegen een jong team van de Volleybal School. De eerste set ging lang gelijk op. Beide teams scoorden hun side-out goed, waardoor er geen serie gemaakt kon worden. Halverwege de set wist Nancy grip te krijgen op de tactische ballen en hierdoor konden de meiden de leiding in de rally overnemen. Met een slimme bal van Inge werd het eerste gaatje geslagen. Deze bleek genoeg te zijn en de eerste set ging met 22-20 naar Inge en Nancy.

De tweede set was de koek op. De vele sets begonnen hun tol te eisen en door een goede service liep de tegenstander snel uit. Inge en Nancy vluchtten in een time-out, maar het mocht niet meer helpen. De tweede set ging dik verloren.

Weer een inmiddels gehate derde set. De benen waren al helemaal verzuurd, maar de meiden gingen er voor. Het beeld was hetzelfde als de eerste set. Ontzettend aan elkaar gewaagd en een goed side-out spel. Helaas was het echter deze keer de tegenstander die een klein gaatje sloeg. Inge en Nancy streden voor wat ze waard waren, maar het was net niet genoeg. Met 12-15 ging de derde set verloren.

Door deze verliespartij waren de meiden uitgeschakeld, maar eindigden daarmee knap op een 9e-12e plaats. Toch zeker een resultaat om trots op te zijn tijdens hun eerste toernooi op dit niveau.
Komende zaterdag is het team wederom geplaatst voor de eerste divisie. Dan zal er gespeeld worden in het Brabantse Tilburg. Voor een week later is nog niet bekend of er in Zwolle (1e divisie) of in Kijkduin (2e divisie) gestart gaat worden.

Afgelopen zaterdag speelde Beachteam Erkamp/Rivergirls voor de eerste maal in de eerste divisie. Na goede prestaties in de tweede divisie hadden Inge Tanja en Nancy Schockman eindelijk genoeg punten om uit te komen op het een na hoogste niveau op het Nederlandse zand. Plaats van handelen was het Friese Lemmer. … Lees meer »