De Vinken volgend jaar weer in 1e klasse!

Geplaatst op: 16 juni 2008
Afgelopen zaterdag 14 juni speelden het door Fortis gesponsorde eerste team van korfbalvereniging De Vinken de beslissende wedstrijd om promotie /degradatie voor de eerste klasse tegen Luno uit Linschoten. Na een matige eerste helft wat resulteerde in een 5-3 achterstand met rust, wonnen de Vinkeveners uiteindelijk met 8-11. Hierdoor speelt De Vinken ook volgend jaar weer in de eerste klasse op het veld.

Eerste helft; ongeconcentreerd
Luno had het thuisvoordeel omdat ze tweede zijn geworden in de tweede klasse. Op het grasveld in Linschoten begon de Fortisformatie matig aan de wedstrijd. Er werd weinig bewogen, daardoor hadden ze te weinig kansen. Ook verdedigend waren De Vinken niet scherp, waardoor Luno een voorsprong kon pakken van 4-1, met name door vrije ballen en een strafworp. Door doorloopballen aan de dameskant van De Vinken werd de ruststand op 5-3 gebracht.

Tweede helft; controle en spirit
Vinken opent de tweede helft sterk met een goed uitgespeelde aanval wat het verschil weer op één verschil bracht. Tot een stand van 8-5 gingen de doelpunten over en weer. Daarna kwam Luno er niet meer aan te pas. De Vinkeveners gingen gecontroleerder spelen en als team werd er voor elkaar gewerkt. De kansen werden nu wel afgemaakt en De Vinken liep uit tot 8-11. Deze einduitslag zorgde ervoor dat de Fortisequipe zich handhaaft in de eerste klasse. Doelpunten deze wedstrijd kwamen uit de handen van: Angela Sloesarwij, Charita Hazeleger (beide 3x), Peter Kooijman (2x), Mariska Meulstee, Arjan Kroon en Peter Koeleman (allen 1x).

Afscheid;
Trainer/coach Dirk v/d Vliet wisselde één minuut voor tijd de afscheidsnemende spelers; Pascal Kroon, Susanne de Wit en Arjan Kroon. Zij kunnen samen met Dirk vd Vliet, die zelf ook afscheid neemt, terug kijken op een moeizaam seizoen maar met uiteindelijk een positieve afloop.

Afgelopen zaterdag 14 juni speelden het door Fortis gesponsorde eerste team van korfbalvereniging De Vinken de beslissende wedstrijd om promotie /degradatie voor de eerste klasse tegen Luno uit Linschoten. Na een matige eerste helft wat resulteerde in een 5-3 achterstand met rust, wonnen de Vinkeveners uiteindelijk met 8-11. Hierdoor speelt … Lees meer »