De Vinken 2 handhaaft zich niet

Geplaatst op: 11 juni 2008
Op zaterdag 7 juni speelde het door de Veensteker gesponsorde Vinken 2 zijn laatste wedstrijd van het veldseizoen. Er was nog een kleine kans om volgend jaar ook 2e klasse te kunnen spelen.

Daarvoor zou vandaag in ieder geval tegen de nummer laatst, Oranje Nassau 2 uit Amsterdam, gewonnen moeten worden. De uitwedstrijd was 14-18 voor De Vinken. Deze wedstrijd wist het achttal op voorsprong te blijven tot aan de rust, maar in de tweede helft kwamen de Amsterdammers toch langszij. De eindstand was 13-15.

Met een warm zonnetje startte De Vinken 2 in de volgende formatie. In de aanval begonnen Helene Kroon, Melanie Kroon, Kelvin Hoogenboom en aanvoerder Marcel St. Nicolaas. Aan de andere kant van het veld bestond het verdedigingsvak uit Joyce Kroon, Annelies Bobeldijk, Stefan Oussoren en Rogier Schoenmaker.
Na het eerste fluitsignaal was het Oranje Nassau die als eerste van de nul af kwam. Het eerste Vinkendoelpunt volgde snel daarna. Na het wisselen kwam De Veenstekerequipe op voorsprong door afstandsschoten van Joyce en Stefan en een strafworp van Helene. Dit bracht de stand naar 4-1. Tot aan de rust wist bleef de voorsprong voor de thuisploeg. Met vier doelpunten voorsprong werd de nodige verkoeling gezocht.

Al snel in de tweede helft was het duidelijk dat een voorsprong van vier punten lang niet genoeg was. Waar het Veenstekerteam wat slordig was en de korf niet meer wist te vinden was het Oranje Nassau die de stand bracht tot 9-9. Het ene doelpunt van De Vinken was een fraai afstandsschot van Rogier. Op datzelfde plekje scoorde hij ook de 10-9. Je kon zien dat allebei de ploegen echt concurrenten van elkaar waren. De doelpunten bleven aan allebei de kanten vallen tot een kwartier voor tijd de uitploeg op voorsprong kwam.

Met nog een paar minuten te gaan was de stand 12-14. Met de inbreng van Diana van Dasler en Ingrid Hagenaars kwam De Vinken nog wel tot een doelpunt verschil. Een aantal grote kansen konden niet verzilverd worden. Het was Oranje Nassau die in de slotfase scoorde en zo de winst behaalde.

Zo speelt De Vinken volgend jaar een klasse lager. Er hadden in voorgaande wedstrijden meer punten gepakt kunnen worden wanneer er meer werd gescoord. Na de wedstrijd namen we afscheid van coach en trainer Jan van de Wees die volgend jaar bij KIOS 1 in Nieuw-Vennip actief zal zijn. Namens het tweede bedankt voor je inzet en succes volgend jaar! De Veensteker, alle invallers en reserves ook bedankt!

De doelpunten in deze wedstrijd kwamen van Rogier (4x), Helene (3x), Stefan (2x), Joyce, Melanie, Ingrid en Marcel St. Nicolaas (allen 1x)

Op zaterdag 7 juni speelde het door de Veensteker gesponsorde Vinken 2 zijn laatste wedstrijd van het veldseizoen. Er was nog een kleine kans om volgend jaar ook 2e klasse te kunnen spelen. Daarvoor zou vandaag in ieder geval tegen de nummer laatst, Oranje Nassau 2 uit Amsterdam, gewonnen moeten … Lees meer »