Atlantis 4 Van Kaam Team Kampioen!

Geplaatst op: 3 juni 2008
Zaterdag 31 mei jl. is het 4e seniorenteam van korfbalvereniging Atlantis kampioen geworden. Met nog een wedstrijd te gaan zijn zij door de overige teams in hun poule niet meer in te halen. De 31e werd thuis aangetreden tegen Tempo 11, de nummer 2 in de poule. Een gelijkspel zou voldoende zijn om alleen kampioen te kunnen worden, bij verlies zou de titel gedeeld moeten worden met Tempo. Echter hier zat het 4e natuurlijk niet op te wachten daar Tempo in de zaalcompetitie ook al met de titel aan de haal was gegaan. Iedereen was dan ook gebrand op een mooie wedstrijd met winst als uiteindelijk resultaat.

Het 4e bestaat uit spelers die al enkele jaren met elkaar samenspelen echter aan het begin van het veldseizoen was er even paniek door het wegvallen van 4 vaste dames bleef er uiteindelijk nog maar 1 dame over. Gelukkig werd José bereid gevonden om het team te komen versterken, een welkome aanvulling gezien haar jarenlange korfbalervaring. Tijdens het zaalseizoen werd ook Karin als vaste dame aan het team toegevoegd. Ook was er plaats voor nieuw talent in de vorm van Carel die het in zijn eerste seizoen zeker niet onverdienstelijk heeft gedaan. Helaas had Kris te kampen met het nodige blessureleed waardoor we maar weinig hebben kunnen genieten van zijn mooie acties. Gelukkig was hij wel vaak langs de lijn te vinden als mentale steun.

Tijdens het zaalseizoen streed het 4e, wat al een aantal jaren een trouwe sponsor heeft in Frans van Kaam Loodgieters- in Installatiebedrijf, nog dapper mee om de titel echter moest het hier zijn meerdere erkennen in Tempo en Valto waardoor het zaalseizoen werd afgesloten met een keurige 3e plek.

De eerste helft van het veldseizoen werd er slechts een wedstrijd verloren, van KVS, waardoor de Van Kaam equipe na de zaal de nummer 1 positie bezette in de poule en vastbesloten was deze ook te behouden. De eerste buitenwedstrijd was absoluut geen beste, er werd een magere overwinning behaald op Avanti, 4-3. Na een aantal vrije weekenden moest er op 17 mei gespeeld worden in Linschoten tegen Luno. Anita maakte tijdens deze wedstrijd haar rentree na een afwezigheid van een aantal maanden. In januari is zij bevallen van een prachtige zoon en inmiddels weer in topvorm! Pas laat in de wedstrijd wist Atlantis een achterstand om te buigen in een overwinning en met een krappe 12-11 zege keerde men huiswaarts. Op 24 mei kwam KVS bij Atlantis op bezoek, werd er in Scheveningen nog van deze tegenstander verloren dit keer trok Atlantis aan het langste eind en werd KVS verslagen met 7-5.
Afgelopen zaterdag was het dan zover, de topper tegen Tempo. Helaas zonder Anita en Kris maar gelukkig waren Melissa en Natasja uit de A1 bereid om na hun eigen wedstrijd nog een hele wedstrijd mee te spelen. Marcel begon langs de kant en met de overige 8 spelers in het veld werd er gestart. De eerste aanval bestaande uit Nathalie, José, Carel en Bart creëerde volop kansen maar wist niet tot scoren te komen. Ook Tempo trok fel ten strijde waardoor de verdediging bestaande uit Henk, Remco, Melissa en Natasje meteen vol aan de bak moest. Waar Atlantis, ondanks onder andere een schitterende vrije bal van José, nog enige moeite had met het vinden van de korf wist Tempo de eerste helft hun kansen beter te verzilveren. Met een 3-6 achterstand gingen we de rust in. In de kleedkamer volgden nog wat tactische en technische tips van Tamira. Iedereen bleef positief immers kansen zat dus de doelpunten zouden vanzelf wel volgen. Carel werd vervangen door Marcel en de tweede helft ging van start. Tempo was echter niet voor niets naar Mijdrecht gekomen en scoorde direct de 3-7. De koppies bleven omhoog en Atlantis knokte zich terug naar 8-8. Nathalie scoorde de 9-8 door een doorloopbal en Bart verzilverde een strafworp wat de stand op 10-8 bracht. In de laatste minuten werd de spanning nog teruggebracht toen Tempo scoorde, 10-9 en zelfs nog een strafworp meekreeg. Deze werd echter gemist en toen Natasja in de laatste minuut met een doorloopbal de stand op 11-9 had gebracht en de scheidsrechter floot voor het eindsignaal was de overwinning binnen en het kampioenschap een feit. Een prestatie van teamformaat want dat is het 4e zeker, een echt team!

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de trainers Frank en Peter en door de vele invallers waar het 4e het hele seizoen door een beroep op heeft moeten doen en gelukkig ook altijd bereid werden gevonden om in te vallen! Gezien de grote hoeveelheid is het onmogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken maar wie wij wel even met naam willen noemen zijn Nancy uit het 5e en Simone van het zaalteam op hen konden wij veelvuldig een beroep doen. Grote klasse!
Komend seizoen gaat Atlantis 4 een klasse hoger spelen, hopelijk kan de zegereeks daar worden voortgezet!

Zaterdag 31 mei jl. is het 4e seniorenteam van korfbalvereniging Atlantis kampioen geworden. Met nog een wedstrijd te gaan zijn zij door de overige teams in hun poule niet meer in te halen. De 31e werd thuis aangetreden tegen Tempo 11, de nummer 2 in de poule. Een gelijkspel zou … Lees meer »