Vinken B1 wint laatste wedstrijd

Geplaatst op: 2 juni 2008
Zaterdag 31 mei jl. was het alweer de laatste wedstrijd voor het eerste aspirantenteam van De Vinken. In een seizoen waar ze voor de zaal kampioen werden en in de zaal 2e, stond ook na de zaal de 2e plaats op het spel. Er moest in Amstelveen tegen KVA B2 gewonnen worden om de 2e plaats veilig te stellen. De vorige wedstrijd werd met 11-1 gewonnen en dan wordt al gauw een tegenstander onderschat. Na een zeer matige eerste helft, ging de B1 dan ook de rust in met een 4-2 achterstand. Na rust kwam de B1 terug en werd het spannend tot de laatste minuut waar De Vinken aan het langste eind trok, door met 7-8 te winnen.

Zwak begin
Coach Ralf Zaal kon beschikken over alle 10 spelers die het team rijk is. In de eerste aanval startte Corstian Leeflang, Arjan Lommers, Jessica Zijerveld en Lisa Kroon. In de verdediging stonden Jos Rijneveld, Arco Mul, Tamara Rombouts en Mariëlle Wilde. Reserves waren Linsy Zaal en Willeke Leeflang. De Vinken begon matig geconcentreerd aan de wedstrijd wat ervoor zorgde dat er al snel een achterstand was van 2-0. Het eerste wapenfeit van De Vinken kwam uit handen van Tamara, een fraai afstandsschot zorgde voor 2-1. Daarna was KVA weer aan de beurt. Het slechte voorverdedigen zorgde voor een 3-1 achterstand. Omdat er geen vertrouwen was kon er ook niet genoeg druk gegeven worden op het schot en zo kon KVA nogmaals scoren. Deze keer van afstand, 4-1. Nu werd het Vinken achttal dat in het veld stond een beetje wakker. Aanvallend werd het wat sterker en verdedigend werd er beter voorverdedigt. Ondanks dat het wat beter ging kon er nog maar één keer gescoord worden voor de rust. Deze keer ronde Lisa een doorloopbal mooi af. Wat zorgde voor een 4-2 achterstand in de rust.

Vinken B1 zet verbeterde lijn voort
Na de rust ging de B1 verder met het spel waarmee ze eindigde vlak voor de rust. Lange aanvallen en stabiel verdedigend werk zorgde ervoor dat De Vinken de 4-2 achterstand kon ombuigen naar een 5-4 voorsprong. Een fraai afstandsschot en een goed benutte kans van Mariëlle zorgde voor de 4-4. Ook het andere aanvalsvak speelde sterker en dit werd beloond met een goed afgeronde doorloopbal van Jessica, 5-4. KVA deed wat terug en zorgde voor 5-5. Jos en Arco waren heel sterk aan het steunen waardoor er veel geschoten kon worden. Uiteindelijk was het een afstandschot van Jos die zorgde voor de 5-6. Maar KVA kwam weer terug en zo bleef de stand gelijk op gaan. Waarbij Lisa met een kansje zorgde voor het zevende doelpunt van De Vinken, werd het toch weer 7-7. Linsy en Willeke kwamen er nog in voor Tamara en Mariëlle. De spanning steeg. Zowel De Vinken als KVA maakten meer fouten en er werd onrustig gespeeld want de tijd begin te dringen. Vlak voor het eindsignaal was het Linsy die van afstand raak schoot, 7-8. KVA mocht nog een aanval starten maar al snel werd de bal onderschept door Corstian en deze werd rustig via Arjan naar het anderen vak gebracht en vlak daarna floot de scheidsrechter af. Een 7-8 overwinning en een 2e plaats voor De vinken B1.

Zaterdag 31 mei jl. was het alweer de laatste wedstrijd voor het eerste aspirantenteam van De Vinken. In een seizoen waar ze voor de zaal kampioen werden en in de zaal 2e, stond ook na de zaal de 2e plaats op het spel. Er moest in Amstelveen tegen KVA B2 … Lees meer »