VZOD Victory blijft in de race

Geplaatst op: 2 juni 2008
Nu het einde van de competitie nadert neemt ook de spanning toe. VZOD Victory, die nog steeds bovenaan de lijst staat met rivaal Rapid uit Haarlem, wacht nog twee zware weken. Niet zozeer vanwege de tegenstanders maar door de spanning en de zenuwen en dat bleek ook afgelopen zaterdag. DKV uit IJmuiden kwam op bezoek, een ploeg die in de middenmoot bivakkeert en wel zijn sportieve plicht tegenover Rapid wilde tonen. Voor DKV staat er niets meer op het spel maar voor VZOD Victory is het wel wat anders, zij moeten de laatste twee wedstrijden winnen om een beslissingswedstrijd af te dwingen Datzelfde geldt echter ook voor Rapid. Om 15.30 werd de wedstrijd onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter Haasnoot begonnen. Omdat het eerste aanvalsvak in het begin van de wedstrijd moeilijk tot scoren kon komen kon DKV redelijk makkelijk bijblijven en na 15 minuten stond er een stand van 3-3 op het scorebord. Het leek wel of de spanning deel uitmaakte van de wedstrijd, met de rust had VZOD Victory echt afstand genomen van DKV, met een voorsprong van 8-4 werd de thee opgezocht.

Direct na de rust stond er een ander DKV op het veld Een team dat, zo leek het, toch nog voor de volle winst wilde gaan. Binnen 8 minuten hadden ze de stand teruggebracht naar 8-7. Werd de spanning van het naderende mogelijke kampioenschap dan toch te veel voor VZOD/Victory en coach Wim Schaap? Gelukkig voor het publiek ging het eerste aanvalsvak lekkerder draaien en scoorde er nu ook op los en binnen 10 minuten stond er weer een riante voorsprong van 11-7 op het bord. De score ging nu gelijk op en een eindstand van 13-9 werd bereikt. Onder de extra spanning en druk werd toch nog goed gepresteerd vond coach Wim Schaap, “we zijn nu verder dan in de zaal en die spanning zal wel blijven.” Dat niet alleen VZOD Victory met die spanning moet omgaan bleek wel uit de uitslag die concurrent Rapid had gespeeld. Zij wonnen hun uitwedstrijd nipt met 18-17 en zo blijft de spanning in deze competitie. Zaterdag de 7de juni speelt VZOD/Victory uit tegen en in Huizen.

Doelpuntenmakers deze wedstrijd, Martijn Vervark, Bertus Buijs en Marcel van Soest ieder 3x, Maaike Heil en Donja Passies ieder 2.

Nu het einde van de competitie nadert neemt ook de spanning toe. VZOD Victory, die nog steeds bovenaan de lijst staat met rivaal Rapid uit Haarlem, wacht nog twee zware weken. Niet zozeer vanwege de tegenstanders maar door de spanning en de zenuwen en dat bleek ook afgelopen zaterdag. DKV … Lees meer »