Laatste uitwedstrijd steekt Atlantis 1 in eigen zak

Geplaatst op: 2 juni 2008
Afgelopen zaterdag werd de laatste uitwedstrijd door Atlantis 1 gespeeld tegen Tiel ‘72 te Tiel.

Het zou een veel belovende wedstrijd worden; de laatste uitwedstrijd voor Atlantis 1 van dit seizoen. Ook naar de positie kijkend zou dit een spannende wedstrijd worden die met positieve einduitslag afgesloten diende te worden om in deze klasse te mogen blijven spelen. Met een bevlogen peptalk van coach Paul Plaatsman zat de motivatie en competitieve sfeer er goed in. Afgelopen weken kreeg het spel van het door Fortis gesponsorde team een opwaartse spiraal ondanks de tegenvallende resultaten van de afgelopen wedstrijden. Deze opwaartse spiraal zorgde ervoor dat het team de wedstrijd met een positief gevoel tegemoet ging.

Zaterdag 31 mei begon deze spannende wedstrijd met de volgende opstelling: in de aanval, Jacco van Koevorden Brouwer, Mark Goverse, Eline Laper en Chantal Poolman. In de verdediging speelden Pim de Munter, Lisanne van Doornik en Sandra Pronk. Jimmy de Koning speelde in eerste instantie op de plek van Jelmer Steen.

De tegenpartij opende de wedstrijd met een 1-0 in de eerste minuut. Vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op en was het erg spannend. Beide partijen hadden veel moeite om tot scoren te komen, dit zorgde ervoor dat het na een half uur pas op 3-3 stond. De rust werd met een score van 3-5 in gegaan. Voor Atlantis een herkenbare rustscore, omdat zij vaak met een positieve score de rust in gaan. Wat er na de rust gebeurd blijft echter vaak nog een verrassing. Deze keer wisten zij de voorsprong te behouden. Het spel werd wel steeds fysieker gespeeld en de scheidsrechter leek hier weinig moeite mee te hebben. De gele kaarten konden gelukkig in de borstzak van de scheids blijven zitten, maar ze bleven gedurende de wedstrijd zichtbaar. Het scorende vermogen bleef ook de tweede helft achter; het verschil van twee punten kon helaas niet verder uitgebouwd worden. Er werden wel genoeg kansen en mooie aanvallen gecreëerd, maar het verzilveren ervan bleef uit. Dit zorgde ervoor dat de score moeizaam opliep van 3-5 naar 4-6 en 6-8. In de laatste tien minuten werd Jimmy de Koning gewisseld voor Jelmer Steen die in de afronding van de wedstrijd het negende doelpunt van Atlantis 1 op zijn naam kon zetten. Dit leverde de mooie eindstand van 7-9 op.

Scorende personen: Jacco (4), Lisanne (2), Pim (1), Jimmy (1) en Jelmer (1).

Volgende week zal de laatste wedstrijd op eigen bodem worden gespeeld. Deze wedstrijd zal bepalend zijn voor Atlantis; kunnen zij met zekerheid in deze klasse blijven?? De wedstrijd zal gespeeld worden om 15:00 uur tegen KCD1 en we hopen dat u allen ons komt aanmoedigen om het antwoord op deze vraag positief in te kunnen vullen.

Afgelopen zaterdag werd de laatste uitwedstrijd door Atlantis 1 gespeeld tegen Tiel ‘72 te Tiel. Het zou een veel belovende wedstrijd worden; de laatste uitwedstrijd voor Atlantis 1 van dit seizoen. Ook naar de positie kijkend zou dit een spannende wedstrijd worden die met positieve einduitslag afgesloten diende te worden … Lees meer »