Weinig succes voor de Vinken

Geplaatst op: 2 juni 2008
De veldcompetitie is voor de Vinkeveense korfbalhoofdmacht bijna voorbij.

Komende zaterdag volgt de laatste thuiswedstrijd om 15.30 uur tegen VEO uit Voorburg. Het verlies afgelopen zaterdag tegen streekgenoot SDO levert mogelijk nog een extra wedstrijd op tegen de nummer twee uit de tweede klasse. In Kamerik was SDO opnieuw te sterk. Na een 6-4 ruststand boog de Fortisformatie diep: 15-9 was de einduitslag.

Sterke start
De eerste aanval van De Vinken stichtte aardig verwarring. Susanne de Wit en Angela Sloesarwij begonnen samen met Pascal Kroon en Peter Kooijman in de aanval. Een prachtige dieptebal van Kroon op Kooijman leverde helaas geen doelpunt op. Ook een volgende doorbraak van Kooijman miste precisie.

Voor SDO waren deze snelle aanvallen voldoende om wakker geschud te zijn. Twee strafworpen brachten de thuisploeg op 2-0. Helaas was ook Vinken’s tweede aanval met Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Arjan Kroon niet direct trefzeker. De druk van SDO nam toe en Kamerik liep verder uit naar 4-0.

Pas in de zeventiende minuut mocht de ploeg van Dirk van der Vliet juichen. Pascal Kroon benutte een klein kansje onder de korf. Tot ver in de eerste helft konden de bezoekers slechts moeizaam op gang komen. Op 5-1 maakte Mariska Meulstee van afstand 5-2. Maar 6-2 volgde al snel. Pas in de laatste minuut voor de rust maakte eerst Charita Hazeleger vanaf de stip en vlak daarna Pascal Kroon met zijn tweede treffer de stand wat draaglijker: 6-4.

Te sterk
Direct na de thee boorde SDO Vinken’s hoop weer snel de grond in. De Vinkeveense opleving vlak voor rust kreeg geen vervolg. SDO bouwde haar voorsprong uit naar 7-4. Fraai samenspel tussen Peter Koeleman en Arjan Kroon bracht Vinken’s topscoorder in de gelegenheid een puntje aan zijn indrukwekkende totaal toe te voegen. Ook nu was het Kamerikse antwoord snel en ontnuchterend. Binnen een paar minuten was het 9-5. Een doorloopbal van Peter Koeleman bracht de bezoekers weer ietsje dichterbij, maar opnieuw antwoordde SDO door zelf twee maal te scoren: 11-6 halverwege de tweede helft.
Een verrassende omdraaibal van Susanne de Wit tilde de stand naar 11-7. Gevolgd door een strafworp voor SDO. De aan het eind van het seizoen afscheid nemende Vinkeveense topscorer Arjan Kroon maakte zijn tweede treffer via een doorloopbal. Daarna kon De Vinken pas op 14-8 weer iets terug doen. Mariska Meulstee benutte vlak voor tijd een vrije bal. Het slotakkoord was weer voor de Kamerikkers. Met een afstandstreffer bracht SDO de eindstand van deze voorlaatste reguliere veldcompetitiewedstrijd op 15-9.

De veldcompetitie is voor de Vinkeveense korfbalhoofdmacht bijna voorbij. Komende zaterdag volgt de laatste thuiswedstrijd om 15.30 uur tegen VEO uit Voorburg. Het verlies afgelopen zaterdag tegen streekgenoot SDO levert mogelijk nog een extra wedstrijd op tegen de nummer twee uit de tweede klasse. In Kamerik was SDO opnieuw te … Lees meer »