De Vinken F2 dik verdiend kampioen

Geplaatst op: 26 mei 2008

Vorige week werd THOR in eigen huis nog met 2-0 verslagen, dus het moest mogelijk zijn. Gespannen begon het zestal Tessa Stoof, Ravi Brockhoff, Bart-Jan Burggraaff, Finn Kroon en invallers Zoë van Dasler en de (jarige) Femke Vousten, aan de wedstrijd. Rosa Boerlage en Melissa Verweij konden deze week helaas niet van de partij zijn. De Vinken F2 liet er geen gras over groeien. Ze speelden de bal goed rond en THOR had al gauw het nakijken. Finn Kroon scoorde uit een doorloopbal de 1-0.

De ban was gebroken en het gaf de F2 de nodige rust. Ravi Brockhoff scoorde al snel met een mooi schot de 2-0. Maar ook Femke en Tessa Stoof schoten er lustig op los, zij het met iets minder succes. De 3-0 voor rust was een bevestiging van het spelbeeld: De Vinken F2 was een maatje te groot voor THOR. In de rust werden de kleine puntjes, die er nog waren, door de coaches Nicky Kroon en Ingrid Hagenaars op de i gezet. Na de limonade was het wederom De Vinken die het heft in handen nam. De Vinken schoot er lustig op los en scoorde maar liefst viermaal (Ravi Brockhoff 2x, Bart Jan Burggraaff en Zoë van Dasler elk 1x). THOR kon daar slechts éen doelpunt tegenover stellen. Bij 7-1 blies de uitstekend leidende Corrie Kroese voor de laatste maal. De Vinken liet zien dat ze terecht kampioen geworden waren. Na de gebruikelijke strafworpen was het tijd voor een dik verdiend feestje. Met echte (kinder)champagne, (chocolade)medailles en een overheerlijk ijsje van de jarige Femke. Dat hadden ze wel verdiend.

Afgelopen zaterdag speelden de jongste Vinken-pupillen (De Vinken F2) een zeer belangrijke wedstrijd. Bij winst zouden de eerste-jaars korfballertjes voor het eerst in hun nog jonge korfballoopbaan kampioen worden, bij verlies zou tegenstander THOR F1 waarschijnlijk aan het langste eind trekken. Vorige week werd THOR in eigen huis nog met … Lees meer »