Zwaar bevochten punten naar Kudelstaart

Geplaatst op: 26 mei 2008
Afgelopen zaterdag onder een stralend zonnetje en belangstelling van aardig wat meegereisde supporters moest de hoofdformatie van VZOD/ Victory onder leiding van Wim Schaap naar Alkmaar. DSO, de ploeg die in de zaal VZOD/ Victory had uitgeschakeld voor het kampioenschap, stond nu weer op het programma maar nu buiten op het veld. Was de formatie van Wim Schaap gebrand op een overwinning of liet men zich weer naar de slachtbank leiden. Om eerlijk te zijn leek het er in de eerste helft op dat DSO VZOD/ Victory weer in de tang had. Telkens als VZOD/ Victory scoorde was het in dezelfde minuut dat de bal het vak uitging alweer raak maar nu voor DSO. Dit ging zo door tot 6-6.

Telkens nam VZOD/ Victory een voorsprong en na het uitnemen van de bal was het dus DSO die telkens gelijk maakte. Hierna kwam DSO voor het eerst aan de leiding, maar was het nu VZOD/ Victory die gelijk kon maken, maar de ruststand was 9-8 in het voordeel van DSO.
7 van de negen doelpunten van DSO werden direct gemaakt nadat VZOD/ Victory had gescoord. Hier lag dan ook het grootste probleem van de eerste helft, VZOD/ Victory verdedigde niet geconcentreerd genoeg, iets wat ze in de rust werd duidelijk gemaakt.

In de 2de helft stond er een ander VZOD/ Victory tussen de lijnen, beter geconcentreerd en minder kansen weggevend. Na 10 minuten in de 2de helft werd Dorien van Leeuwen gewisseld en kwam Eline Ruessink in het veld, die ook nog eens een belangrijk doelpunt voor haar rekening nam 11-14. Na een botsing kwam ook Maurice Klop binnen de lijnen voor Marcel van Soest, die wel heel bleek zag toen hij het veld uitging. Nadat VZOD/ Victory in de 2de helft uit het startblok kwam, heeft DSO nog 1 maal van een voorsprong mogen genieten 10-9, maar toen was het ook echt gedaan met de ambities van DSO en kon VZOD/ Victory de nare smaak van uit de zaal met een mooie overwinning weg spoelen.

Eindstand 14-17. Een blije coach sprak na afloop van een sterke 2de helft, maar een te slappe verdediging in de 1ste helft. Feit blijft wel dat we nog steeds mee blijven doen om het kampioenschap. Zaterdag speelt VZOD/ Victory tegen DKV uit IJmuiden om 15.30 uur. Doelpuntenmakers, Martijn Vervark 5x, Bertus Buijs en Willem Mast ieder 3x, Donja Passies 2x, Marcel van Soest, Maaike Heil, Dorien van Leeuwen en Eline Ruessink ieder 1x.

Afgelopen zaterdag onder een stralend zonnetje en belangstelling van aardig wat meegereisde supporters moest de hoofdformatie van VZOD/ Victory onder leiding van Wim Schaap naar Alkmaar. DSO, de ploeg die in de zaal VZOD/ Victory had uitgeschakeld voor het kampioenschap, stond nu weer op het programma maar nu buiten op … Lees meer »