Verdiende winst voor Vinken

Geplaatst op: 26 mei 2008
De eerste veldwedstrijden na het zaalseizoen verliepen niet bepaald rooskleurig voor De Vinken. Er werd nog niet gewonnen op het veld. Hoog tijd voor een positieve impuls en afgelopen zaterdag lukte het Vinken om de belangrijke wedstrijd tegen Fortissimo te winnen. De hele wedstrijd kon Vinken een kleine voorsprong behouden al bleef Fortissimo volop dreigen. De eindstand werd 9-8.

Flinke spirit
Vinken heeft er zin in. Een lekker weertje, wel met een stevige wind, en een enthousiast publiek. Vinken speelt in de aanval met Mariska Meulstee, Angela Sloesarwij, Kelvin Hoogeboom en Arjan Kroon. Mariska scoort het eerste doelpunt voor Vinken door middel van een afstandsschot, de toon is gezet, 1-0. Fortissimo komt bij en maakt direct ook een tweede doelpunt, 1-2. Maar dat is dan ook de enige keer dat ze een voorsprong hebben in de wedstrijd. Charita Hazeleger, die samen met Susanne de Wit, Pascal Kroon en Peter Kooijman in de tweede aanval staat, benut een strafworp en de stand is weer gelijk, 2-2. Angela benut vervolgens een heel mooi kansje en de voorsprong is weer realiteit, 3-2. Vinken behoudt deze voorsprong de rest van de wedstrijd. Fortissimo lijkt niet echt lekker in de wedstrijd te komen en ze maken slordige, onnodige foutjes. Bij 4-3 is het even wachten tot er weer gescoord wordt. Beide teams proberen van alles maar de ballen gaan er even niet in. Het Fortis Bank team weet dit als eerste te doorbreken en gaat weer verder met scoren. Peter Kooijman scoort een mooi afstandsschot, Arjan maakt direct daaropvolgend de 6-3 met eveneens een schot van afstand. Met een strafworp voor Fortissimo en de stand van 6-4 gaan de teams de rust in.

Spanning in de tweede helft
De tweede helft begint weer goed voor het team van trainer en coach Dirk van der Vliet. Charita Hazeleger benut een doorloopbal, 7-4. Maar ook dan is er weer een tijd zonder doelpunten. Fortissimo weet dat ze meer moet doen om de wedstrijd een draai te geven en probeert met man en macht om doelpunten te maken. En het lukt, want ze komen dichterbij. Het wordt 8-6. Charita benut opnieuw een doorloopbal en de ballen van Fortissimo raken van alle kanten de korf, maar ze gaan er telkens net niet in. In de laatste minuten komt Fortissimo toch nog gevaarlijk dichtbij met een stand van 9-8, maar als de scheidsrechter fluit kan iedereen weer rustig ademen en barst er een enorm gejuich los, Vinken wint met 9-8 van Fortissimo.

De eerste veldwedstrijden na het zaalseizoen verliepen niet bepaald rooskleurig voor De Vinken. Er werd nog niet gewonnen op het veld. Hoog tijd voor een positieve impuls en afgelopen zaterdag lukte het Vinken om de belangrijke wedstrijd tegen Fortissimo te winnen. De hele wedstrijd kon Vinken een kleine voorsprong behouden … Lees meer »