Dylan Brugman kwalificeert zich voor NK turnen

Geplaatst op: 19 mei 2008
Dylan Brugman (Mijdrecht) heeft zich op zaterdag 17 mei in Volendam gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen. Dat deed de 14-jarige turner in de klasse jeugd eerste divisie. Dylan scoorde 69.000 punten en dat bleek ruim voldoende voor de nationale titelstrijd die op 7 en 8 juni plaats vinden in Alphen aan de Rijn.

Dylan begon de wedstrijd aan de ringen. De turner van PAX Haarlemmermeer liet een zeer nette oefening zien die met 11.70 werd beloond. Geen enkele turner wist deze score te evenaren. Daarna volgde het toestel sprong. Dylan maakte helaas een fout bij de landing en liet daardoor kostbare punten liggen. Dylan: “Dat was heel jammer, want de warming-up op sprong ging zo goed. Gelukkig maakte ik op de andere toestellen geen fouten, waardoor ik nog bijna de bronzen medaille won. Dat had ik niet verwacht!” Via stabiele oefening op de brug, rekstok, vloer en voltige turnde Dylan zich naar een vierde plaats. Hij kwam 0.75 punten te kort voor het podium. Dylan’s ploeggenootjes Just Allebes en Niels van Tol eindigden op de eerste en de tweede plaats.

De prestatie van Dylan is opmerkelijk, omdat hij ruim twee maanden geleden een ernstige rugblessure opliep. Hij moest daardoor vier weken noodgedwongen rust houden en miste bovendien een aantal wedstrijden. De Nederlandse turnbond KNGU schonk Dylan echter dispensatie, omdat hij vorig jaar reeds een goede prestatie op de Nederlandse kampioenschappen neerzette.

Dylan Brugman (Mijdrecht) heeft zich op zaterdag 17 mei in Volendam gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen. Dat deed de 14-jarige turner in de klasse jeugd eerste divisie. Dylan scoorde 69.000 punten en dat bleek ruim voldoende voor de nationale titelstrijd die op 7 en 8 juni plaats vinden in … Lees meer »