Qui Vive MC4 kampioen

Geplaatst op: 19 mei 2008

Dat QuiVive zo makkelijk haar laatste wedstrijd zou gaan winnen was vooraf niet verwacht. De Kikkers hadden de laatste wedstrijden ook goed gespeeld en met ruime cijfers gewonnen, zodat nummer twee uit de poule, Castricum MC4, vooraf had gevraagd om per mobiel geinformeerd te blijven over het verloop van de wedstrijd. Bij een eventuele (halve) misstap van QuiVive kon Castricum er nog met de titel vandoor gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal was QuiVive de gevaarlijkste ploeg. Al in de eerste minuut kreeg QuiVive een grote kans, maar de ingeslagen bal werd goed gestopt door de Kikkers-keepster, die deze middag nog veel meer mooie kansen van QuiVive zou verijdelen. Maar ook Kikkers kwam de eerste helft een aantal keren gevaarlijk voor het vijandelijke doel waar de QuiVive keepster een keer of twee goed moest ingrijpen.

Na ongeveer een kwartiertje spelen was het na een snelle uitbraak toch QuiVive dat 1-0 scoorde en weer 10 minuten later uit een strafcorner 2-0. Met die stand werd de rust bereikt. Tijdens de rust werden nog even de puntjes op de “i” gezet en doorgesproken hoe de tweede helft aangepakt zou worden. Omdat de verdediging van Kikkers de zwakste linie was, zou de aanval de beste verdediging zijn.

Na rust was het, net als in veel andere wedstrijden dit seizoen, één-richtingsverkeer naar het vijandelijke doel. Met enorm veel inzet en leuke combinaties werd Kikkers helemaal weggespeeld en na vele gemiste kansen viel eindelijk de bevrijdende 3-0. Daarna zaten de Kikkers er doorheen en liep QuiVive nog vrij gemakkelijk uit naar een dikverdiende 7-0 overwinning.

Daarna kon het kampioenschap worden gevierd met de vele aanwezige ouders en supporters, bloemen, taart en een fotoshoot tussen de spandoeken die het kampioenschap al hadden voorspeld.

Het supergezellige meidenteam MC4 van QuiVive is afgelopen zaterdag in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen kampioen geworden. Met een overtuigende 7-0 overwinning op de nummer drie, Kikkers MC2 uit Nieuw-Vennep, werd na het winterkampioenschap ook het echte kampioenschap behaald. Dat QuiVive zo makkelijk haar laatste wedstrijd zou gaan winnen … Lees meer »