Atlantis 3 pakt belangrijke punten in strijd tegen degradatie

Geplaatst op: 19 mei 2008
Afgelopen donderdag 15 mei speelde het door Bos Container gesponsorde 3e team van KV Atlantis de belangrijke uitwedstrijd tegen het op de 4e plaats staande ESDO 2 uit Kockengen.

De wedstrijd was al 2 keer verplaatst wegens problemen met de personele bezetting en werd daarom op donderdag avond gespeeld. Doordat het seizoen voor Atlantis dramatisch was begonnen (0 punten in 7 wedstrijden) moest er gewonnen worden om degradatie te ontlopen. De wedstrijd hiervoor tegen mede degradant Reflex was gewonnen dus ging Atlantis toch vol vertrouwen het veld in. In de eerste aanval stonden: Jan Willem van Koeverden Brouwer, Jeroen Mos, Tamara Gortenmulder en Melissa van der Stap. De verdediging werd gevormd door: Jurriën de Pijper, Pleun Neurink, Ilse Stolk en Leoniek van der Laan.

Binnen een paar minuten was het al raak. ESDO scoorde een afstand schot. Gelukkig kon er in de eerstvolgende aanval door de Bos Container formatie al een antwoord worden gegeven. Jan Willem wist de korf van afstand te vinden en zo stond het alweer 1-1. Door geconcentreerd verdedigen en positieve inzet lukte het Atlantis om vanaf dat moment het heft in handen te nemen. Via 2-4 (Jurriën, Jan Willem en Jeroen) en 4-6 (Ilse en Tamara) stond er naar 35 minuten een 6-7 ruststand op de borden. Coach Mike Rijnbeek wist Atlantis via een paar slimme tips weer scherp het veld in te krijgen voor de belangrijke 2e helft. Direct na rust scoorde Jeroen van afstand en was het gat weer 2 punten. Hierna kwam Masha Hoogendoorn in het veld voor Tamara. ESDO wist zich echter terug te vechten naar 8-8. Even leek het erop dat ESDO door zou zetten, maar het eerste aanvalvak bevestigde waarom zij in de eerste aanval horen door binnen 2 minuten het gat weer op 2 punten te krijgen (prachtige doorloopbal van Melissa en een korte kans van Jeroen). Jurriën wist daarop via een doorloopbal en een strafworp de stand naar 8-12 te brengen.

Met nog 3 minuten te spelen was de wedstrijd gelopen. ESDO wist nog één keer te scoren waardoor de eindstand 9-12 is geworden. Door deze belangrijke overwinning heeft de Bos Container formatie de laatste plek overgedragen aan Reflex. De doelpunten zijn gemaakt door: Jan Willem (2), Jurriën (4), Jeroen (3), Ilse, Tamara, en Melissa. De volgende wedstrijd van Atlantis 3 is zaterdag 31 mei om 13.30 uur tegen OVVO op het sportpark aan de Hoofdweg in Mijdrecht.

Afgelopen donderdag 15 mei speelde het door Bos Container gesponsorde 3e team van KV Atlantis de belangrijke uitwedstrijd tegen het op de 4e plaats staande ESDO 2 uit Kockengen. De wedstrijd was al 2 keer verplaatst wegens problemen met de personele bezetting en werd daarom op donderdag avond gespeeld. Doordat … Lees meer »