Atlantis 1 knokt voor de punten

Geplaatst op: 19 mei 2008
Afgelopen zaterdag speelde het door Fortis gesponsorde 1ste team van Atlantis een spannende thuiswedstrijd tegen RDZ, de nummer 3 uit de poule.

Vorige week had Atlantis noodzakelijke punten laten liggen, tijdens een zeer warme wedstrijd bij Hemur Enge uit Amerongen. Deze week was het druilerig en een stuk kouder en dat leek de Atlantis spelers veel beter te liggen. Ook had coach/trainer Paul Plaatsman afgelopen week een dames wissel toegepast: Sandra Pronk kwam te spelen op de plaats van Kim Stolk in het 1ste verdedigingsvak.

Atlantis ging de eerste helft fel van start, waardoor Eline Laaper het eerste doelpunt wist te scoren uit een goed uitgespeelde aanval. Zowel RDZ als Atlantis hadden veel moeite om tot scoren te komen, door goed verdedigend werk van beide teams. Ook had Jacco van Koeverden Brouwer had deze zaterdag veel moeite om tot score te komen. Atlantis kon de voorsprong niet vasthouden. RDZ wist al snel meerdere keren tot scoren te komen, waardoor Atlantis de rust in ging met een achterstand van 2-4.

De tweede helft ging voor Atlantis beter. Coach Paul Plaatsman had in de rust de Atlantis spelers nogmaals verteld wat de tactiek zou moeten zijn en hierdoor wist Atlantis na 12 minuten zelfs op een voorsprong van 5-4 te komen. Maar na enkele minuten wist RDZ weer op gelijke hoogte te komen. Hierna bleef de strijd tussen RDZ en Atlantis gelijk opgaan.
In de laatste 5 minuten, met een gelijkstand van 6-6, kwam Masha Hoogeboom in de aanval erin voor Chantal Poolman. Masha wist met haar snelheid de RDZ verdediging te doorbreken en maakte de 7-6. Atlantis bleef door knokken, maar wist de gelijkmaker van RDZ uiteindelijk niet te voorkomen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 7-7 gelijkspel.

Ondanks dit gelijkspel heeft Atlantis nog steeds te weinig punten om zich te handhaven in de 3de klasse, omdat Hemur Enge (7de in de poule) wederom heeft gewonnen. Atlantis zal dus nog hard aan de bak moeten en hopen dat andere teams punten laten liggen. De volgende twee wedstrijden zijn uitwedstrijden tegen de nummers 2 en 4 in de poule. Zaterdag 7 juni is de laatste thuiswedstrijd tegen KCD, de nummer 5 in de poule. Kom ons weer aanmoedigen!

Doelpunten van deze wedstrijd kwamen van: Pim de Munter (2), Eline Laaper, Jelmer Steen, Jacco van Koeverden Brouwer, Lisanne van Doornik en Masha Hoogeboom (1)

Afgelopen zaterdag speelde het door Fortis gesponsorde 1ste team van Atlantis een spannende thuiswedstrijd tegen RDZ, de nummer 3 uit de poule. Vorige week had Atlantis noodzakelijke punten laten liggen, tijdens een zeer warme wedstrijd bij Hemur Enge uit Amerongen. Deze week was het druilerig en een stuk kouder en … Lees meer »