CSW blijft in de 3e klasse

Geplaatst op: 19 mei 2008

Lang kon Eemdijk niet van deze voorsprong genieten want bijna direct na de aftrap was het Nick de Vink die via de flanken Jay Klaas van Wijngaarden bereikte en die plaatste de bal naar Cesar de Kuijer die in moeilijke positie de bal in het doel schoot. Eemdijk leek aangeslagen en opnieuw was CSW dicht bij een treffer toen Nick de Vink een voorzet van Vincent Wens net naast schoot. Eemdijk was blij dat het rustsignaal klonk.

Na de rust herpakte Eemdijk zich en ging het spel aanvankelijk gelijk op. CSW zocht de aanval maar de kleine kansjes die kwamen, konden niet in doelpunten worden omgezet en zoals meestal viel de goal aan de andere kant, toen door een defensieve fout, een speler van Eemdijk in vrije scoringspositie kwam en de 1 - 2 intikte. Met enkele omzettingen, Frank Zaal als extra spits voor de geblesseerde Dennis Vellekoop en Jochem van Bergen voor Jay Klaas van Wijngaarden, probeerde CSW alsnog de broodnodige doelpunten te forceren maar verder dan een schot tegen de paal en een pegel van Cesar de Kuijer, die door de keeper goed gestopt werd, kwam CSW niet meer.

Eemdijk kan zich nu opmaken voor de finalewedstrijd tegen SVL en CSW mag volgend seizoen proberen dan wel de stap naar de 2de klasse te maken. Na afloop van de wedstrijd werd van grensrechter Marinus Both en de spelers Dennis Prins, Bas Spruijt en John Groenewegen afscheid genomen en kregen de spelers een ingelijst CSW-shirt van leider Cock van den Helder voor hun jarenlange verdienste die zij voor CSW 1 hebben gehad. Daarnaast werd John Groenewegen, 15 jaar eerste elftalspeler in 365 wedstrijden, door voorzitter André Staathof benoemd tot erelid van de vereniging.

Een aanvallend ingesteld CSW speelde een goede eerste helft waarin Eemdijk terug gedrongen werd, maar er ontstonden weinig kansen voor de Wilnissers. Uit een van de spaarzame Eemdijk-aanvallen was het de spits van Eemdijk die de bal na een voorzet koppend in het doel van CSW mikte. Lang kon Eemdijk … Lees meer »