Atlantis 1 heeft het heft niet meer in eigen handen

Geplaatst op: 14 mei 2008
Afgelopen zaterdag reisde het door FORTIS gesponsorde Atlantis 1 af naar Amerongen, waar een zeer belangrijke wedstrijd tegen mede degradatiekandidaat Hemur Enge dat onderaan de ranglijst stond gespeeld moest worden.

Atlantis stond een plaats hoger met een punt voorsprong en kon deze wedstrijd dus een belangrijk gat slaan. De thuiswedstrijd in de eerste helft van de competitie werd met 9-7 gewonnen, dus de ploeg wist dat er gewonnen kon worden. Bij winst zou handhaving in de derde klasse bijna zeker zijn, het enige wat niet moest gebeuren was verliezen, want dan was het Atlantis dat onder aan de lijst stond met 1 punt achterstand. Vooral door een teleurstellende tweede helft gebeurde dit toch, er werd met 13-9 verloren.

Ondanks het warme weer werd er fel aan de wedstrijd begonnen. Het was vrij snel duidelijk dat het een spannende pot kon worden, de score ging dan ook gelijk op in het begin. Ook al had de FORTIS ploeg het betere van het spel, iedere keer als de gelijkmaker gescoord werd, kwam Hemur Enge er de volgende aanval direct overheen met een afstandschot. Door het warme weer gaf Atlantis soms net iets minder druk dan normaal gesproken en werd er soms iets te veel ruimte weggegeven voor het schot, waar de thuisploeg die normaal gesproken ook moeite heeft tot scoren te komen dankbaar gebruik van maakte. Hemur Enge wist hierdoor een gaatje te slaan van drie punten, maar de vechtlust bij Atlantis zorgde ervoor dat aan het eind van de eerste helft dit gaatje bijna gedicht was. Met een 7-6 ruststand kond er nog van alles gebeuren in de tweede helft.

In de tweede helft van de wedstrijd hadden de Mijdrechtenaren moeite de korf te vinden, waardoor er soms haastig gespeeld werd en er niet altijd meer gezocht werd naar de juiste kansen. Hierdoor kwam Atlantis bijna een half uur niet tot scoren, waardoor Hemur Enge de voorsprong gestaag kon uitbreiden tot 12-6. Coach Paul Plaatsman trachtte hier nog verandering in te brengen door Sandra Pronk op de plaats van Kim Stolk te zetten, toen ook dit niet in een score resulteerde werd ook Jelmer Steen gewisseld voor Auke van der Zijden, die nog wel voor een doelpunt wist te zorgen. Ook Jimmy de Koning werd toen nog gebracht voor Mark Goverse. Er werd nog wel gescoord, maar op het eindresultaat had dit geen effect meer.

Na dit verlies zal het zeer lastig worden voor de FORTIS ploeg zich in de derde klasse te handhaven. Uitgespeeld tegen de naaste concurrenten Hemur Enge en Midlandia, wacht Atlantis de zware taak van hoger geklasseerde teams punten af te pakken en dan blijft het hopen dat de concurrenten niet meer punten pakken. De eerst volgende mogelijkheid hiervoor is 17 mei thuis tegen RDZ, uw steun is hierbij uiteraard weer van harte welkom.

Doelpunten deze wedstrijd kwamen van: Jacco van Koeverden Brouwer (6), Jelmer Steen (2), Auke v/d Zijden (1).

Afgelopen zaterdag reisde het door FORTIS gesponsorde Atlantis 1 af naar Amerongen, waar een zeer belangrijke wedstrijd tegen mede degradatiekandidaat Hemur Enge dat onderaan de ranglijst stond gespeeld moest worden. Atlantis stond een plaats hoger met een punt voorsprong en kon deze wedstrijd dus een belangrijk gat slaan. De thuiswedstrijd … Lees meer »