De Vinken machteloos

Geplaatst op: 28 april 2008
Het was De Vinken niet gegund afgelopen zaterdag. In de eerste thuiswedstrijd na de al minder succesvol verlopen zaalcompetitie trad het vlaggenschip van De Vinken op het eigen veld aan tegen ONDO. Het Vinkeveense Fortisteam kwam geen moment in de wedstrijd en moest met lede ogen aanzien dat ONDO na een 2-9 voorsprong bij rust de volle winst naar ’s Gravenzande mee terug nam.

Kelvin Hoogenboom
“ONDO is al uitgeschakeld voor de titel, maar we hebben in de uitwedstrijd ook flink op ons broek gehad van ze”, vertelt trainer-coach Dirk van der Vliet voor aanvang van de wedstrijd. “We beginnen vandaag met Kelvin Hoogenboom in de basis. De gebroken hand van Peter Koeleman is nog niet volledig hersteld. Het zal nog een paar weken duren eer hij weer inzetbaar is. Maar Kelvin manifesteert zich in de trainingen steeds beter. Vandaag maakt hij zijn debuut in de basisacht.
Charita Hazeleger is wel weer inzetbaar. Haar gebroken pink is zodanig hersteld, dat ze weer goed mee kan doen. Als we vandaag een puntje meepikken ben ik al heel tevreden. Maar we zullen het straks tegen All Ready en Fortissimo echt moeten doen. Er degradeert één ploeg rechtstreeks en de nummer voorlaatst speelt een beslissingswedstrijd tegen een tweedeklasser.”

Rebound
Zo begonnen de Vinkeveners met Susanne de Wit, Angela Sloesarwij, Arjan Kroon en Kelvin Hoogenboom in de aanval. Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Pascal Kroon en Peter Kooijman vormden het Vinkeveense defensief.
De eerste tien minuten maakten al duidelijk hoe het spelverloop zich zou ontwikkelen. Waar De Vinken vaak de rebound miste en ook enkele misverstandjes in het spel liet sluipen, waren de bezoekers wat feller in de duels en ook in staat om langduriger aan een aanvalsopbouw te werken. Op 0-2 scoorde Pascal Kroon fraai tegen, maar vervolgens liep ONDO uit naar 1-6. Pas in de vijfentwintigste minuut mocht Vinkeveen weer juichen na een doorloopbal van Mariska Meulstee. Met een weinig hoopvolle 2-8 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Verslagen
Het oogde ook niet direct vertrouwenwekkend hoe de Fortisvinken uit de bespreking kwamen. Met ogenschijnlijk verslagen gezichten kwamen de spelers en speelsters de kleedkamer uit . Het leek erop dat een weinig succesvol vervolg was te voorspellen. ONDO begreep dit goed.
Direct na rust maakte ‘s Gravenzande 2-9. Nog heel even deed de thuisploeg mee. Eerst Charita Hazeleger en iets later Angela Sloesarwij lieten het Vinkenpubliek heel even opveren.
Toch dicteerden de bezoekers de wedstrijd. ONDO kon vrijuit spelen en lang aanvallen, waar De Vinken vaak maar tot één doelpoging per aanval kwam. Ondanks de uitstekende invalbeurt van Hoogenboom zouden de bezoekers nog tien maal scoren. Pas in de laatste minuten mocht de thuisploeg de stand nog ietsje draaglijker maken, maar de einduitslag van 8-19 maakte ernstig duidelijk, dat De Vinken tegen dit kaliber tegenstanders nog wel wat te kort komt.

Het was De Vinken niet gegund afgelopen zaterdag. In de eerste thuiswedstrijd na de al minder succesvol verlopen zaalcompetitie trad het vlaggenschip van De Vinken op het eigen veld aan tegen ONDO. Het Vinkeveense Fortisteam kwam geen moment in de wedstrijd en moest met lede ogen aanzien dat ONDO na … Lees meer »