Unitas/Schadenet onderuit tegen koploper Triumph

Geplaatst op: 28 april 2008
De Mijdrechtse heren van volleybalvereniging Unitas/Schadenet hebben afgelopen woensdag de tweede nederlaag op rij geleden. Daarmee verspeelde de Mijdrechtse ploeg definitief de kansen op het kampioensschap. Unitas/Schadenet staat nu met nog één wedstrijd te spelen op de derde plaats. Het lijkt er op dat het seizoen net een paar wedstrijden te lang is voor de Mijdrechtenaren. Net als in de vorige wedstrijd kon de Mijdrechtse ploeg door blessures maar over 7 spelers beschikken. Jeroen Kraakman en John van Scheppingen moesten verstek laten gaan door resp. een nekblessure en een griepaanval. Eerstgenoemde was wel present om als coach te fungeren.

De eerste set begon met middenaanvaller Johan Samson op de bank en Ricardo Angulo Velez als set-upper. Na een lichte achterstand begon het bij Unitas/Schadenet lekker te draaien. Zowel de pass, de set-up als de aanval liepen goed zodat Triumph grote moeite had om de bal behoorlijk terug te spelen. De opgelopen achterstand werd weggewerkt en mede door een goede servicebeurt van Ruud Stark en Ricardo Angulo Velez werd de eerste set met 21-25 gewonnen.

De tweede set begon met dezelfde opstelling als de eerste. Na een aanvankelijk gelijk opgaande score was het Triumph die het initiatief in het spel naar zich toe trok. Met een gevaarlijke serve bleef Triumph de Mijdrechtenaren onder druk houden. De pass bleef daardoor op de driemeter-lijn hangen of schoot zo ver door dat hij onhandelbaar was voor spelverdeler Ricardo Angulo Velez. Het gevolg was dat de set-ups niet anders dan naar buiten gespeeld konden worden. De buitenaanvallers kregen hierdoor steevast een tweemansblok tegenover zich. Unitas/Schadenet liep deze set dan ook achter de feiten aan en verloor kansloos met 25-8.

De derde set werd Johan Samson in het veld gezet, ten koste van Ruud Stark. Unitas/Schadenet hervond zichzelf weer enigszins en kon zelfs een aantal maal op voorsprong komen. Tot de halverwege kon Unitas/Schadenet goed tegenstand bieden aan de ploeg uit Hillegom. Daarna begonnen de Mijdrechtenaren puntje-voor-puntje tegen een grotere achterstand aan te kijken. Vaste passer John van Scheppingen werd in deze fase gemist. Nu had coach Jeroen Kraakman weinig mogelijkheden om een wissel toe te passen en op die manier de rust in het veld terug te brengen. Een time-out op 14-18 bracht slechts een tijdelijke verlichting. De serve werd weliswaar teruggepakt maar de ploeg uit Hillegom bleek ook deze set te sterk voor Unitas/Schadenet. De eindstand werd 25-19 in het voordeel van Triumph.

De vierde set begon net als de derde set redelijk gelijkwaardig. Ook nu kon Unitas/Schadenet weer tot halverwege de set redelijk meespelen. Er kwam weer wat hoop om deze set te winnen en zo een vijfde set te forceren. Op 11-12 werd er wederom een time-out aangevraagd nadat Triumph drie punten op rij had gemaakt. Helaas was ook het ook deze set weer Triumph die de tweede helft van de set domineerde. Zo erg zelfs dat op een servicebeurt 8 punten op rij werden weggegeven. Uiteindelijk werd ook deze set verloren, ditmaal met 16-25.

Met deze nederlaag staat Unitas/Schadenet op de derde plaats in de competitie. Unitas/Schadenet voelt daar de hete adem van VCH 4 in de nek. Unitas/Schadenet heeft nog twee punten voorsprong op deze ploeg met nog één wedstrijd te spelen.

De Mijdrechtse heren van volleybalvereniging Unitas/Schadenet hebben afgelopen woensdag de tweede nederlaag op rij geleden. Daarmee verspeelde de Mijdrechtse ploeg definitief de kansen op het kampioensschap. Unitas/Schadenet staat nu met nog één wedstrijd te spelen op de derde plaats. Het lijkt er op dat het seizoen net een paar wedstrijden … Lees meer »