De Vinken 2 mist scorend vermogen

Geplaatst op: 22 april 2008
Afgelopen zaterdag 19 april speelde het door de Veensteker gesponsorde tweede team van De Vinken thuis tegen Rohda 5. De vorige wedstrijd werd 17-16 in het voordeel van de Amsterdammers. In deze wedstrijd werd er veel gezakt bij de afstandsschoten van De Vinken. Het achttal van Rohda bestaat uit ervaren en oudere spelers. Rohda had ten opzichte van De Vinken één punt meer op de ranglijst. De Vinken verloor deze wedstrijd met 3-13, de vele kansen konden helaas niet benut worden.

In de aanval begonnen Helene Kroon, Melanie Kroon, Kelvin Hoogeboom en aanvoerder Marcel St. Nicolaas. Omdat er redelijk wat wind stond koos De Vinken er voor om met de wind mee te beginnen in de aanval. In het verdedigingsvak begonnen invalster Mariska Meulstee, Annelies Bobeldijk, Rogier Schoenmaker en Rudy Oussoren.

In de openingsfase van de wedstrijd had De Vinken het aanvallend goed in orde. Er werd goed samengespeeld en per aanval konden er meerdere schoten gelost worden. Het was Rohda die als eerste de mand wist te vinden door een afstandsschot. Ook het tweede doelpunt, een doorloopbal kwam van Rohda-zijde. Aanvallend kreeg de Veensteker-acht genoeg kansen, soms werden alleen de verkeerde momenten gekozen voor het schot. Door de zakkende heren of dames werd de bal dan vaak onderschept. Rohda bleef wel doorgaan met scoren en zo werd de ruststand 0-6.

In de tweede helft kwam Joyce Kroon erin voor Mariska Meulstee. De Vinken zou meer met drie schutters gaan spelen en één persoon in de afvang. Belangrijk was, dat op de goede momenten geschoten zou worden en door veel te dubbelen zo dicht mogelijk bij de korf geschoten kon worden. Ook in de tweede helft wist Rohda als eerste te scoren door middel van twee afstandsschoten. Rohda had een goed verzorgde insnij, mede door de lange dames.

De Vinken had halverwege de tweede helft nog steeds geen doelpunt gescoord. Rogier maakte hier een einde aan en scoorde twee afstandsschoten achter de korf door het kunststof mandje. De stand was toen 2-10. Ook Kelvin schoot er een afstandsschot in. De laatste doelpunten kwamen van Rohda, de eindstand was 3-13. Een teleurstellende uitslag voor De Veenstekerformatie. Er waren veel kansen door de zakkende tegenstanders, helaas werden deze kansen niet afgemaakt. Alle invallers en reserves bedankt!

Met nog 4 wedstrijden voor de boeg zal De Vinken zich moeten handhaven om in reserveklasse 2A in district NoordWest te kunnen blijven spelen. De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op 17 mei tegen DKV 2 in IJmuiden.

Scores deze wedstrijd kwamen van Rogier Schoenmaker (2x) en Kelvin Hoogeboom (1x).

Afgelopen zaterdag 19 april speelde het door de Veensteker gesponsorde tweede team van De Vinken thuis tegen Rohda 5. De vorige wedstrijd werd 17-16 in het voordeel van de Amsterdammers. In deze wedstrijd werd er veel gezakt bij de afstandsschoten van De Vinken. Het achttal van Rohda bestaat uit ervaren … Lees meer »