CSW houdt zicht op periodetitel

Geplaatst op: 21 april 2008
Het Wilnisse CSW heeft alles nog in eigen hand om een periodetitel te bemachtigen en via deze lange weg promotie af te dwingen naar de tweede klasse. Hiervoor moest afgelopen zaterdag laagvlieger Sizo worden verslagen. Thuis werd het 6-1. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-4 overwinning voor ploeg van Dennis van den Ing.

Op het knusse complex in Hillegom probeerde CSW snel zaken te doen. Kevin Bakker had de openingstreffer op zijn schoen maar raakte een verdediger. CSW had de eerste helft de wind vol in de rug en dit voetbalt nu eenmaal niet lekker. Passes gingen vaak te hard en de buitenkanten werden niet benut. Sizo staat op een promotie degradatie plaats en vocht deze middag voor elke meter. Na een kwartier spelen was het zelfs de Hillegomse formatie die de voorsprong nam. Een slim genomen vrije trap in de zestien meter en de bal werd boven Jordy Wens tegen de touwen geschoten.

CSW speelde onrustig. Of er nu druk op ploeg lag zullen we niet weten maar feit blijft dat CSW maar mondjesmaat gevaarlijk kon worden. Cesar de Kuijer en Jilles Klumper lagen de eerste helft aardig aan de ketting. Dan uit het niets de gelijkmaker. Een afgeslagen vrije trap kwam bij John Groenewegen die het hoofd van Jochem van Bergen vond. Met een schitterende kopstoot knikte hij de gelijkmaker binnen. Vlak voor de rust leek John Groenewegen de voorsprong op het bord te schieten maar de keeper pakte de bal uit de hoek.

De tweede helft moest het dan gebeuren. Wim Schoenmaker was in de ploeg gekomen voor Kevin Bakker en deze rechtsbuiten zorgde voor wat meer simpel voetbal. De bal ging beter rond en na zo’n 10 minuten spelen was het Vincent Wens die goed doorzette, de keeper omspeelde en vanuit een moeilijke hoek de 1-2 maakte. Sizo gaf niet op en drong aan, zonder dat het echte kansen kreeg. Kort daarna veroverde Cesar de Kuijer een bal en zag vervolgens Jay Klaas Wijngaarden niet over het hoofd, 1-3.

CSW probeerde de wedstrijd uit te spelen maar op de hobbelige mat ging dat niet altijd even gemakkelijk. CSW kreeg nog veel mogelijkheden, een schot van Wim Schoenmaker, Jilles Klumper die te veel naar de buitenkant werd gedrukt door de keeper, maar het lukte pas 5 minuten voor tijd dat de 1-4 werd gemaakt. De Kuijer werd diep gestuurd en lepelde de bal keurig in het doel. Dat in de slotseconde de 2-4 werd gemaakt was uitsluiteind voor de statistieken.

CSW won en was er van overtuigd een periodetitel te hebben gehaald, maar door de winst van Altius en het gelijkspel van Cobu Boys, moet CSW in de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen kampioen Breukelen, één punt halen om dit ook daadwerkelijk te realiseren.

Het Wilnisse CSW heeft alles nog in eigen hand om een periodetitel te bemachtigen en via deze lange weg promotie af te dwingen naar de tweede klasse. Hiervoor moest afgelopen zaterdag laagvlieger Sizo worden verslagen. Thuis werd het 6-1. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-4 overwinning voor ploeg van … Lees meer »