Unitas/Schadenet ziet kans op een kampioenschap verwateren

Geplaatst op: 17 april 2008
Afgelopen woensdagavond speelde de Mijdrechtse volleybalheren van Unitas/Schadenet een uitwedstrijd tegen VCH 4 in de FBK-sporthal te Hoofddorp. De volleyballers uit Hoofddorp zijn met twee teams in de poule vertegenwoordigd, waarbij VCH 4 de hoogst geklasseerde is met een vierde plaats. Direct achter Unitas/Schadenet. De Mijdrechtenaren hebben nog steeds een kleine kans om kampioen te worden, maar dan moet er wel een duidelijke overwinning behaald worden om het gat met de top 2 niet groter te laten worden.

Met een verzwakte selectie vertrok men richting Hoofddorp. Spelverdeler Jeroen Kraakman was nog geblesseerd. Diagonaalspeler Robert van der Meer had een ATV-dag opgenomen en Ruud Stark kon door zijn werkzaamheden niet op tijd vertrekken. Hierdoor werd een beroep gedaan op jeugdspeler Rick Samson, zodat er 2 generaties van de familie Samson in het veld kwamen.

Vlak voor aanvang van de eerste set kwam Ruud Stark de sporthal binnen gelopen, waardoor de ploeg toch nog twee wissels op de bank had zitten. De wel aanwezige, maar dus geblesseerde Jeroen Kraakman nam deze wedstrijd taak van coach op zich.

In de eerste set kon Unitas/Schadenet nog redelijk goed tegenstand bieden tegen VCH. Wel liep Unitas/Schadenet steeds achter de feiten aan. VCH 4 kon de eerste set winnend kon afsluiten met een minimaal verschil en een eindstand van 25 - 23.

De tweede set was bijna een kopie van de eerste set: VCH 4 won deze set met 25-22.

In de derde set maakte Rick Samson het veld in gestuurd en maakte zo zijn debuut. Echter het hele team speelde ver onder de maat en er het was daardoor voor de invaller moeilijk om in zijn eigen ritme komen. Toch kon Rick Samson een paar goede aanvallen produceren waardoor zijn debuut niet al teveel in het water viel en hij toch nog iets van zijn aanvallende kracht kon laten zien. De set ging echter met 25-12 verloren.

De vierde set was iets beter dan de vorige set maar ging toch met 25-15 verloren. Dat maakte de eindstand op 4-0. Met deze nederlaag zijn de titelkansen flink geslonken, maar behoud Unitas nog net de 3e plaats vast, maar voelt het de hete adem van VCH 4 in de nek. Met nog 2 wedstrijden blijft de competitie erg spannend.

Volgende week woensdag gaan de heren van Unitas/Schadenet op bezoek bij de koploper Triumph H1 in Hillegom. Daarna volgt nog een thuiswedstrijd tegen de VCH 3 die op de zesde plaats staan.

Afgelopen woensdagavond speelde de Mijdrechtse volleybalheren van Unitas/Schadenet een uitwedstrijd tegen VCH 4 in de FBK-sporthal te Hoofddorp. De volleyballers uit Hoofddorp zijn met twee teams in de poule vertegenwoordigd, waarbij VCH 4 de hoogst geklasseerde is met een vierde plaats. Direct achter Unitas/Schadenet. De Mijdrechtenaren hebben nog steeds een … Lees meer »