Goede start VZOD op veld

Geplaatst op: 14 april 2008
Na een deceptie in de zaal waar VZOD Victory zelf de kans op het kampioenschap verspeelde, moest er weer op het veld begonnen worden. Na een goede trainingssessie was het afgelopen zaterdag zover, de eerste thuiswedstrijd en gelijk tegen koploper Rapid-kleinhout 1 uit Haarlem. Onder een warm zonnetje, maar met harde wind was het al meteen een sleutelwedstrijd, VZOD Victory moest winnen om mee te blijven doen om het kampioenschap. Het was niet VZOD Victory die goed uit de startblokken was vertrokken, maar Rapid-Kleinhout die zeker voor de rust de korf tegen de wind in beter wist te vinden.

En het geluk had van een scheidsrechter die af en toe de weg een beetje kwijt was en in de 1ste helft VZOD Victory vergat 3 strafworpen te geven, waardoor de emoties hoog opliepen en de beste man binnen 1 seconde Kris Passies 2 maal geel wist voor te schotelen en die dus met rood van het veld af moest. Zij werd goed vervangen werd door Michelle van Leeuwen, die al een wedstrijd met het tweede achter de rug had, maar waar niet veel van was te merken.

Het was dus Rapid-Kleinhout die in de eerste helft speelde alsof het kampioenschap er vanaf hing, het leek er zelfs even op dat ze VZOD Victory als een oefenpotje gebruikten want na 20 minuten stonden de gasten al met 2-5 voor en voelde je een teleurstelling langs de lijn groeien; wat is hier aan de hand, willen we niet? Gelukkig pakte VZOD Victory de draad weer op en verkleinde de achterstand tot 4-5 wat tevens de ruststand was.

Na rust een heel ander VZOD Victory, een VZOD Victory die volwassen uit de kleedkamer was gekomen en wist dat dit de wedstrijd was die ze moesten winnen om dit seizoen toch nog een prijs te kunnen pakken. In de 2de helft was het alleen VZOD Victory die het spel dicteerde en liep het langzaam maar zeker weg van Rapid-Kleinhout. Met nog een kwartier te spelen was VZOD Victory uitgelopen naar een comfortabele voorsprong van 3 punten; 10-7.

Een gespeelde wedstrijd zou je denken, maar het leek wel of de angst weer toenam en langzaam maar zeker kwam Rapid-Kleinhout weer in de wedstrijd en met nog een paar seconden te spelen maakte de scheidsrechter de zoveelste fout van de wedstrijd en gaf de gasten een vrije bal onder de korf die tot opluchting van iedereen op het veld en aan de lijn niet goed werd benut. Direct daarna klonk het laatste fluitsignaal in een ontlading alsof het kampioenschap was binnen gehaald. De eindstand: 10-9

Een zeer tevreden coach Wim Schaap sprak over een spannende maar zeer goede 2de helft waarin VZOD Victory zeker heeft laten zien nog niet uitgeschakeld te zijn voor het kampioenschap. Alle uitslagen: VZOD 1-Rapid-Kl'hout 1: 10- 9, VZOD 2- Futura 3 :6- 6,

VZOD A1- Tempo A3 :1- 6, VZOD B1- Haarlem B1 :9- 3, Swift (A) C1- VZOD C1 :3- 2,

VZOD D2- Badhoevedorp D1 :8- 3, EKVA E5 - VZOD E1 :1- 1, VZOD F1- De Vinken F1 :4- 3, SDO (K) F1- VZOD F2 :0- 5, Pernix F4- VZOD F3 :0- 4,

Na een deceptie in de zaal waar VZOD Victory zelf de kans op het kampioenschap verspeelde, moest er weer op het veld begonnen worden. Na een goede trainingssessie was het afgelopen zaterdag zover, de eerste thuiswedstrijd en gelijk tegen koploper Rapid-kleinhout 1 uit Haarlem. Onder een warm zonnetje, maar met … Lees meer »