Atalante Dames 1 verliest in Abcoude

Geplaatst op: 7 april 2008

Met nog drie wedstrijden te gaan in de competitie staat het team van Atalante veilig in de middenmoot van de promotieklasse. Coach Sjaak Immerzeel gaf voor de wedstrijd aan dat hij de vechtlust en het willen werken voor elkaar wil zien in die resterende wedstrijden. De vorige wedstrijd ontbrak het hieraan en daar is op de training de nadruk op gelegd.

De speelsters hadden dit goed begrepen, want er werd goed gestart in de eerste set. Libero Nancy Schockman (die de gebruikelijke libero, Marlieke Smit, in verband met een blessure verving) nam de leiding in het achterveld en dit zorgde voor een goed opgestelde verdediging. De servicepass was goed verzorgd en door hard werken in de verdediging had Abcoude moeite om de ballen direct op de grond te krijgen. Het team van Abcoude steunde echter op haar ervaren aanvalsters die op beslissende momenten de punten wel maakten. Atalante daarentegen liet in deze set wat mogelijkheden om te scoren liggen door fouten in de service en het niet afmaken van de kansen aan het net. De eerste set ging daarom met 25-21 verloren .

De tweede set was een hele gelijk opgaande strijd. Abcoude werd wat gefrustreerd door het nog steeds goede verdedigende spel van Atalante en in tegenstelling tot de eerste set kon Atalante hier nu wel goed gebruik van maken. Het samenspel verliep erg goed en de aanvallers maakten de punten beter af dan in de voorgaande set. Inge Tanja speelde een hoofdrol met haar uitstekend geplaatste smashes en goede blokkeringen. Door de geleverde strijd van het hele team bleef het spannend tot de laatste punten. Op 27-26 voor Abcoude sloeg Irma Schouten een lastig gegeven set-up naar het oordeel van Atalante boven op de lijn: ‘in’ dus. Echter oordeelde de scheidsrechter anders en hij gaf het punt aan Abcoude wat direct het einde van de set betekende. Een grote domper voor het Vinkeveense team dat zo goed speelde in deze set…: 28-26.

Met de frustratie van de scheidsrechtersbeslissing uit de vorige set nog in haar lijf, serveerde Irma Schouten haar team aan het begin van de derde set gelijk naar een ruime voorsprong. Dit gaf Atalante wat rust en daardoor de mogelijkheid te variëren in de aanval, wat het zo nu en dan ook liet zien. De goede servicepass en verdediging waren de basis voor het goede spel van deze set. Atalante ging voor elke bal en er was scherpte aan het net: 19-25.

De belangrijke vierde set begon redelijk gelijk opgaand, maar halverwege de set zakte Atalante langzaam weg. Het verviel in de fouten die al vaker zijn voorgekomen: het niet afmaken van de kansen die het krijgt. De spelverdeling was minder verzorgd en de aanvallers konden de ballen niet afmaken. Met een rotgevoel ging de vierde set naar Abcoude: 25-15.

Zo vertrokken de dames met een 3-1 verlies terug naar Vinkeveen. Tevreden over de teruggekeerde inzet en vechtlust bij iedereen, maar balend van het uiteindelijke gebrek aan daadkracht in de laatste set. Komende vrijdag spelen de dames van Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame hun laatste thuiswedstrijd in de competitie tegen LEOS uit Leusden. Een andere belangrijke wedstrijd is die van dinsdag 15 april, wanneer de dames tegen Stam/SoVoCo 2 uit Soest om een plek in de finale van het bekertoernooi spelen! Beide wedstrijden starten om 19.30 en U bent van harte welkom in sporthal De Boei in Vinkeveen!

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Atalante, gesponsord door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen, speelde zaterdagavond in en tegen Abcoude. Het team speelde een goede partij, maar kwam tekort tegen het ervaren team van Abcoude Dames 3 en verloor met 3-1. Met nog drie wedstrijden te gaan in de competitie staat … Lees meer »