Benjamin Lakerveld uit Wilnis turnt 1/2 finale NK

Geplaatst op: 31 maart 2008

Benjamin wist zich via voorwedstrijden te plaatsen voor deze wedstrijd, waar de beste 48 turners van Nederland aan mee mochten doen. Goede prestaties liet hij vooral zien op de paddenstoel en op de sprong. Zijn flanken op de paddenstoel werden beloond met een hoge score van 17,50 punten en zijn gehoekte salto leverde hem zelfs 19 punten op. Deze scores, samen met die van de vloeroefening, ringen, brug en rek leverde hem een persoonlijk puntenrecord op van 97,65 punten. Hiermee eindigde hij op een 23ste plek, hetgeen een knappe prestatie kan worden genoemd. Helaas kwam Benjamin net een punt te kort om de laatste ronde voor het NK te halen, waar de beste 20 turners aan deel mochten nemen.

Op 12 april is het de beurt aan VEP turners Kees van den Brand ( Instap eerste divisie) en Luc Verwijs (Benjamin Talentendivisie) om een plaats te bemachtigen voor het NK. Hun wedstrijd zal gehouden worden in Emmen.

Zondag was het de beurt aan de trainer, Sandjay Tuithof, om te laten zien wat hij kon. Ondanks minder trainingsuren, door studie, de vele wedstrijden van zijn eigen jongens en door griep, heeft hij een prima wedstrijd geturnd. Hij kwam uit in de categorie senioren, 2e divisie, nivo 4. Hij begon met een prima vloeroefening. Daar turnde hij voor het eerst een arabier, anderhalve salto. Dit werd beloond met een 11,25. Verder liet hij een mooie sprong zien, een tsuka hara gehoekt, wat hem 13.10 punten opleverde. Op het rek liet hij mooie reuzenzwaaien zien, met als afsprong een dubbele salto, dit was goed voor 11,45. Zijn puntentotaal van 68,10 leverde hem een 5e plaats op. Op zondag 18 mei is de tweede plaatsingswedstrijd in Volendam. Daar kan hij zich kwalificeren voor de finale van het NK.

Benjamin Lakerveld heeft zaterdag 29 maart de halve finale van het Nederlands Kampioenschap turnen geturnd. Er zouden aanvankelijk drie turners meedoen, maar Casper de Visser viel af door griep en Koen De Koning kon niet meedoen vanwege een polsblessure. Benajmin kwam uit in de categorie pupillen derde divisie. Benjamin wist … Lees meer »